Trump története nem ért még véget

Posted by
Rózsa Mihály
>Nekem az a határozott véleményem, hogy ez a Trump teljesen őrült és nagyon elszámolta magát. Nyilván azért számolta el magát, mert teljesen őrült és képtelen a realitások talaján maradni. Az USA társadalmának megértem az indulatát, ami ezt a pojácát az elnöki székbe segítette, de az USA demokráciája és a társadalma morális és mentális állapota nem annyira került a béka segge alá, hogy ezt a súlyos hibát ne lett volna képes most gyorsan és határozottan kijavítani. Nekik ez alap a reményre abból a szempontból, hogy az őrülettől szabadulva, visszatérhetnek a normális létezéshez.
Trump elhitte, hogy a demokrácia az őt jelölő Republikánus Pártnak és politikusainak is pont úgy félreseperhető blabla, mint neki. Ez a nárcisztikus elmebeteg, olyan mértékben szeretett bele a hatalomba, hogy egyszerűen képtelen azt elengedni. És tényleg elhitte, hogy ő azonos Amerikával. Ha őt megbuktatják, azt majd az amerikaiak az amerikaiak megbuktatásának fogják tekinteni és ha kell, hát puccs által tartja meg a hatalmát. Pontosan tudta, hogy uszító mondatai tegnap mit fognak kiváltani. És már látta maga előtt, ahogy a milliós tömeg jön kiállni mellette és a vállukon állva ünnepelhet majd, miközben kidobálnak mindenkit, aki neki nem teszik.
A hatalom mámora és az őrülete belevitte abba, amit előtte soha senki nem mert megkísérelni az USA-ban. Csakhogy ahogy kezdtem nagyon elszámolta magát. Mindössze pár ezer ember jött össze mellette tüntetni a téren. Ez olyan, mintha itt nálunk 50 ember vonulna ki tüntetni valami mellett, súlytalan. Majd ebből a pár ezerből maximum ezret odáig tudott vadítani, hogy megtámadták a Capitoliumot. Betörtek, elfoglalták, loptak, rongáltak, balhéztak. És még ekkor is azt várta Trump, hogy majd Amerikam amikor látja mit tesznek az ő szeretett barátai érte, akkor felkel a fotelből és jön csatlakozni hozzájuk. De Amerika maradt a foteljében és felháborodással, undorral nézte ami történik, még olyanok is meggyűlölték Trump urat, akik előtte kedvelték és támogatták.
És amikor az alelnöke is egyértelműen ellene fordult, amikor a republikánus munkatársai közül többen bejelentették, hogy azonnal felmondanak, amikor a Republikánus Párt meghatározó politikusai egyértelműen elítélték amit művelt, hirtelen rájött Trump, hogy nagyon nagy szarban van.
Nagy szarban van, mert ha azt, ami történt az USA bírósága fegyveres lázadásnak minősíti és kimondják, hogy ő volt a felbujtója ennek, azt súlyosabb bűnnek fogják minősíteni, mint egy terrortámadást. Ezért több száz év börtön is kinézhet neki, vagy akár rosszabb is, amit már nem mert rizikózni, tele lett a gatya és gyorsan elkezdett kihátrálni abból, amit elszabadított.
Most már ugyan morog, hogy csalás történt, amire persze semmi bizonyíték nincsen és erősen kizárható is annak valószínűsége, de elkezdett együttműködni a békés átmenet érdekében. Elment a falig, sőt azon is túl, de a szakadék legszélén hirtelen gyávasága legyőzte az őrületét és fékezett.
Trump az USA elnökeinek történelmébe a leggyalázatosabb jelzőig küzdötte vissza magát, ma már hozzá képest akár Nixon is egy szimpatikus elnöknek mondható. Hangsúlyozom persze, hogy hozzá képest. A republikánus párt, a republikánus politikusok, a republikánus szavazók, akik képesek gondolkodni, pontosan értik már, hogy milyen hatalmas kárt okozott nekik az elszabadult hajóágyú. Mert most nagyon hosszú időn keresztül a republikánusoknak esélyük se lesz új elnököt adni. És hogy a szenátusi többséget is bukták, azt is elsősorban a ripacsnak köszönhetik.
De Trump története nem itt ér még véget. Hiszen amint elveszti hivatalosan is az elnöki pozícióját, abban a pillanatban perek egész sora fog megindulni ellene és simán lehet ebből az is, hogy földönfutó lesz belőle, aki hosszú időre elmegy a hűvösre megpihenni.
Trump most már minden értelemben vereséget szenvedett, pár szélsőséges elmebeteg áll már csak mellette, de azok hangja nem jut el a pincéig sem. Trump megbukott, Amerika hatalmas győzelmet aratott. Megmentették magukat, új esélyt kaptak.
2022 tavaszán Magyarországon is sorsdöntő választások lesznek….