Amerika percről percre: Szerecsenmosdatás, ha nem lenne a szó inkorrekt

Posted by
F.T.Csongos
>Az összetűzés a Capitoliumban komolyabb volt, mint az az első jelentésekből kiderült. Az NBC  most jelentette, hogy lövések hallatszottak a törvényhozás épületében. A hírek szerint a rendfenntartó erők egy személyt eltaláltak. A riporter egy hordágyot látott mentőautóba tenni, amelyen egy nő feküdt.
Ugyanakkor hála a meghirdetett kijárási tilalomnak Washington lassan elcsendesedik. A rendőrség elvitte azokat, akiket el kellett vinniük. A kongresszusi ülést elhalasztották. És megkezdődött ennek a példátlan eseménynek a jobboldali közmetikázása. “Szerecsenmosdatást” mondanék magyarul. Remélhetőleg ez otthon még nem inkorrekt. Itt semmiképpen sem kisérelném meg a szó használatát.
Kaptam egy üzenetet a Facebookon. Így hangzott:
“Everything was peaceful until Antifa people had mega hats and dressed up like Trump supporters and started the problem you can read it in Twitter’s.”
“Minden békés volt, mindaddig, amig az Antifa emberei felvették a hatalmas kalapjaikat és nem öltöztek Trump támogatóknak, s elindították azokat a problémákat, amelyekről a Twitteren olvashatsz”.
Majdnem leestem a székemről. Ez Őrület.