Minálunk jobban tudják?

Posted by
Szőllősi Ferenc
>Nem vicces. Karikó Katalin, az mRNS eljárást állhatatos munkával kidolgozó kutató, az egyik vakcinagyártó cég alelnöke nyilatkozta, hogy ő december 18-án kapta meg az első oltást, a másodikat pedig január elején kapja meg. Hozzáfűzte: “de a statisztika szerint már az első is 88 százalékos védettséget ad.”
Galgóczi Ágnes, a honi hivatalosság, a népegészségügyi főhatóságtól viszont ma azt közölte egy rádióban ugyanerről a vakcináról: a második oltástól számítva egy hét után fejti ki hatását, tehát összességében egy hónap után nyújt védettséget a koronavírus ellen.
Britanniában mától a négyszeresére növelik a két oltás beadása közti idő hosszát: háromról tizenkét hétre. Indok: így a rendelkezésre álló oltóanyagból minél többen megkaphatják az első adagot, “hogy gyorsan kialakuljon náluk is a koronavírus-fertőzés okozta súlyos megbetegedés elleni védettség”-olvasom az indoklást.
Nincs kedvem élcelődni azon, hogy a balga britek nem hallgatják sem a vakcina legfőbb ismerőjét, sem a magyar hatósági kikiáltót. Hiszen lehet, hogy az emberi faj összes más egyedére gyorsabban hat az oltás, mint ránk, Árpád népére. Hát nem?