Két arcú Brexit-hívők

Posted by

Juszt László
> A BREXIT szavazás napjaiban Skóciában, Edinborougban voltunk tanúi annak a kétségbeesett agitációnak, ahogyan a skótok a bennmaradás mellett érveltek, s győzködték honfitársaikat. A legfőbb érvük a kilépés ellen a skót whisky európai piacvesztésének lehetősége volt. 

A szavazást követő napokon – mint a Google számaiból kiderült – a legtöbbször a BREXIT fogalmára kerestek rá Angliában. Magyarán az embereknek fingjuk nem volt, hogy mire szavaztak. Köszönhetően azoknak a politikusoknak, akik valamilyen érdek miatt a BREXIT mellett agitáltak. Sokukról utóbb derültek ki az aljasságok. A legismertebb Boris Johnson miniszterelnök apja, akinél érdekes lehet egy vasárnapi, családi ebéd a fiával. A papa ugyanis nagyon nem értett egyet a fiával, így francia állampolgárságért folyamodott.

Stanley Johnsonról, a miniszterelnök apjáról kiderült, hogy szintén francia útlevelet kért az unokáinak is.
Nigel Lawson a BREXIT kampány elnöke 2001 óta Dél-Nyugat-Franciaországban él egy kastélyban. Most bejelentette, hogy állandó francia tartózkodási kártyát igényel.
Alan Howard és Jeremy Isaacs tory politikusok ciprusi tartózkodási engedélyt kértek. A Cipruson befektetők, az „aranyútlevél” rendszerének köszönhetően lényegében uniós állampolgárok maradnak.
Nigel Farage, volt brit EP képviselőről egy holland képviselő társa, Esther de Lange mondta el, hogy miközben azt nyilatkozta, hogy “nem akar egy németek irányította Európai Unió részese lenni, aközben két gyermekének német útlevele van. Ez az ember a képmutatás művésze.”
A Jacob Rees-Mogg által alapított pénzügyi alap korábban a Brexit kampányt segítette. Most Dublinba helyezte át a céget, hogy elérhesse az Uniós ügyfeleket. De ebben nincs egyedül. A pénzügyi alapok mind költöznek Dublinba, Luxemburgba, vagy bárhova Nyugat-Európában.
Csak azért írtam le, mert nekünk is vannak ilyen aljas és korlátolt politikusaink, akik uniós pénzből – csak azért, hogy megőrizhessék a lopott vagyont – azon dolgoznak, hogy kövessük az angol példát.
Címkép: Stanley és Boris Johnson