Vakcína-politika

Posted by

Tamás Ervin

>Óriási, amikor a kormánypártok hányják ellenfelük szemére, hogy mindenből
politikát csinálnak. Egyébként még azt sem mondom, hogy nincs igazuk, csak ez már a hatalom hosszú idő óta tartó harcmodorának következménye. És amikor a főnök azt mondja, hogy egy meccsnek akkor van vége, amikor győztünk, jelzi, hogy nem kimondottan gesztusokkal operál. Ám kétségtelenül az egyszerű honpolgár mintáját vetíti elénk legutóbbi alakítása, amikor megtudhattuk, majd akkor oltatja be magát a Corona-vakcinával, amikor sorra kerül.
Az influenza elleni szérummal egyébként nem lacafacázott annyit, sőt, még fotóssal is megörökítette, hogy megfelelő időben landoljon a médiában.
Egyébként megsúgom, nem hoz ki a sodromból, ha egy ország vezetője, példát is mutatva, megkapja az oltást, mint ahogy a rosszmájú kommentek sem járnak nálam jó oltóponttal, miszerint azért önzetlen Orbán, mert fél – kivárja, hogy milyenek a hazai pályán szerzett tapasztalatok. Ha valamiből nem kéne faksznit csinálni, az ez a téma, de az agit-prop vadvízi hajósainak radarjai erre gerjednek, s talán nem véletlenül, hiszen a bázist is makacsul ilyesmikre szuggerálták. Jobban zavar, hogy vagy ők sem látnak tisztán, vagy a polgár orrára nem kötik, hogy mikor, mi érkezik. A főnök szerint pedig kidolgozták már a pontos akciótervet, melyről a végén az derül ki, hogy még készülőben van.
A bugyuta vita sem lelkesített az orosz oltóanyag körül, tudniillik számomra nem érdekes, hogy az orosz (szovjet) védőoltások mennyire sikeresen vizsgáztak anno, a pártállami időkben, hanem az, hogy ez a szérum a hadak útját még az érthető sürgősséggel sem járta be, s mint most kiderült, a gyártókapacitás sem enged egyelőre komoly exportot.
Magyarán a kommunikációs tűz úgy hamvadt el, hogy meg sem volt gyújtva – csak a TÜKER alágyújtóst hordták eszeveszett iramban a baráti hírek alá. Más szikrával dolgozott viszont a kormánypártok egyik vezérpublicistája, aki néhány odavetett mondat erejéig pepecselt a most érkező oltóanyaggal, miszerint azt ajánlja az ellenzéket pártoló olvasóknak, hogy erősen figyeljék választottjaikat – monogramokkal jelzi is, hogy kikre gondol -, akik majd a többi lelketlen, elaljasult bűnözőkkel együtt fogják rohanvást beoltatni magukat.
Idézem: “Mert féltik a tyúkszaros és felesleges és kártékony életüket”. Közülük ugyan többen szükségesnek látták Orbánt követve kijelenteni, hogy ők szintén türelmesen várnak a sorukra, de hogy tovább folytassam a témával kapcsolatos érdektelenségemet, erre is megrántom a vállamat. Tudniillik nem ezen múlik sem a közjó megteremtése iránti olthatatlan vágyuk, tehetségük, ahogy az ellenkezője sem – akkor lehetne ezeket a gesztusokat itt is, ott is valamelyest komolyan venni, ha a szerénység, az úrhatnámság, a klikkesedés és a lenyúlások már mind kikerültek volna politikusaink eszköztárából. Akkor akár oltathatnák is magukat, mert nagy szükség volna rájuk.
Szóval, gagyi a szérum körül ólálkodni. Mert aki ezzel olt, teljes sebességgel fertőz. Jobban tenné, ha abbahagyná – legalább ebben vigyázzunk egymásra.