Levél a győri polgármesternek

Posted by
Kulcsár László
>AZ ÍGÉRET SZÉP SZÓ, HA MEGTARTJÁK, ÚGY JÓ. MEGÍGÉRTEM DR. DÉZSI CSABA ANDRÁSNAK, GYŐR ORVOS PROFESSZOR POLGÁRMESTERÉNEK, HOGY EZT A LEVELET KÖZZÉ TESZEM AZ INTERNETEN, ÍME, ÍGY TISZTESSÉGES, CÉLSZERŰ, HA A VÁROST MAGÁÉNAK TARTÓ KÖZÖSSÉG IS TUD RÓLA:
»Tisztelt Polgármester Úr!
Szerkesztőségünk szerfölött sajnálja, hogy az Ön 2020. márciusi, írásban megküldött ígérete ellenére sem alakult ki normális, Európa működő felében szokásos “hivatal–lapszerkesztőség”-kapcsolat. Mi annál többet nem tudunk már tenni a kapcsolat fölépítéséért, erősítéséért, mint amennyit az utóbbi években megtettünk az Ön elődje regnálása idején, és az utóbbi csaknem egy évben, amióta Ön igyekszik vezetni Északnyugat-Dunántúl legnagyobb, a mostaninál sokkal többre hivatott városát, amely ráadásul jövőre jeles történelmi évfordulóhoz érkezik.
Szeretném itt és most írásba adni: évtizedeken át nemzeközileg is számon tartott napilap vezető munkatársaként a világot járt és nem kevés szakmai, emberi, kapcsolatépítési tapasztalatra szert tett újságíróként pusztán rossz ézéssel csodálkozom azon, hogy sokszori igyekezetem ellenére sem voltak hajlandók szülővárosom önkormányzatának választott és fizetett tisztségviselői a korrekt kapcsolatra.
Most, amikor sok valódi sikert kívánok Önnek és munkatársainak 2021-re, egyúttal magunknak is ugyanezt kívánjuk ahhoz, hogy folytathassuk a város épülése és lakói gyarapodásának szolgálatát — a magunk módján, tisztességes újságírókhoz méltó módon.
Kiváló tisztelettel:
Kulcsár László
Aranytoll-életműdíjas és Radnóti-díjas újságíró
a 2000-ben alapított és azóta folyamatosan frissülő
Infovilág hírportál felelős szerkesztője
Utóirat: jelen levelemet természetesen közzé teszem Facebookon is.«