A maszk TE vagy!

Posted by
Mert, mit számít, hogy valaki a dobostortát szereti, vagy a pacalt, egészen addig, míg nem jön egy barom, aki megmondja, hogy ÉN MIT SZERETHETEK.
Jön, és megmondja kinek-kiben higgyek, kit szerethetek-gyűlöljek és kit nem, mit gondoljak a világról, magamról, egy senkinek nem ártó könyvről, Ádiról, a ragyogó srácról, aki elmenekült mégis, mert jött egy őrült, aki miatt itt egyre kevésbé volt maradása-levegője-élete, és most több ezer kilométerre végre boldog, a maga társával-családjával-szivárvány lelkével.
Miért nem lehet egy ország, akár Meseország is mindenkié?
A negyedik gyertyát gyújtod!? Áldott és békés karácsonyt kívánsz mindenkinek? Te? MINDENKINEK? Békét? Boldogságot?
Miről beszélsz ember? Milyen adventről, kereszténységről, hitről, békéről, boldogságról?
Egyáltalán mi a te istened, ha számodra a jogállamiság, egyáltalán a jog, morál, szabadság ördögtől való?
Hogy Sorosnak „JÓ A SMINKJE, MERT FILANTRÓPNAK VAN MASZKÍROZVA”?
Miért égett rád-beléd, miért süt rólad ennek az ellenkezője? Miért sulykolod-mosod milliónyi magyar agyát gyűlölettel? TE MIÉRT NEM VAGY EMBERBARÁT, OLYAN, AKI SEGÍT, JÓTÉKONYKODIK? De a te „sminked” miért nem ez?
Miért veszed el egy jobb, emberi élet lehetőségét? Miért hagyod helyette a félelmet, az acsarkodást, tisztes megélhetés helyett a savanyúszagú szegénységet, egy csupán élni, boldogulni akaró nép számára?
MIÉRT?
A te maszkod miért a talpig gazemberé, a rablóvezéré, országot lelki-testi-gazdasági nyomorba döntő, fasizálódó, xenofób, egyre őrültebb, önnön nagyságába, saját hatalmába belecsavarodó, kényszeres hazudozó, önjelölt messiásé?
MIÉRT?
Ez maszk lenne? Iszonyú álca? Nem! Ez te vagy! EZ VAGY TE!