2020: A Fidesz-harakiri éve volt

Posted by

Adorján blog

>Nem kell itt a kormánypártba semmit beledöfni, kivégzi az magát külső segítség nélkül is a választásokig hátralévő időben. Már most be vannak attól tojva, hogy bármit is tesznek, abban lesz bőven támadni való, kommunikációs ficamaikról nem is beszélve. Ezért inkább hallgatnak, vagy jobbik esetben meg sem szólalnak. Gyurcsánykoalíciót emlegetve vágnak neki a kampánynak, mert, hogy őt tartják prímásnak az ellenzéki összefogás zenekarában. Ez sem véletlen. De a bumeráng visszaüt. S ettől rettegnek legjobban, kimondhatatlanul.
Fognak ők még szarvashibákat bőven elkövetni, olyanokat, melyekkel további szavazatokat veszítenek. Csak türelmesen ki kell várni azokat a ballépéseket, melyek majd az ellenzék malmára hajtják a vizet. Ha nem korlátozzák a nyilvános parlamenti közvetítéseket, akkor mindenki számára jól látható és hallható lesz, hogy “bukott baloldalas” és Gyurcsányozó, lejárt szavatossági idejű “nyócévező” szlogenjeikkel mennyire vágják maguk alatt a fát. A médiában folytatott kommunikációjukról már nem is beszélve.
A történelemhamisító és a demokratikus intézményrendszer fékeket és ellensúlyokat tartalmazó részének szétzúzását végrehajtó, a kultúrát központosító Orbán rendszer kivégzi önmagát, nem kell ahhoz idegenkezűség.
Ezek a jobboldali populista téveszmések szoborállításaikkal és áthelyezéseikkel, utcanév-változtatásaikkal és nemzeti habókosságaikkal, Veritas intézetes nosztalgiázásukkal olyan kurzust képviselnek, amely a harmadik évezred elején már visszataszító is, nem csak elfogadhatatlan a világ számára.
Ezek Magyar Csapatba íratják a rezsi rizsás lakossági fórumokra toborozott híveiket, ahol „Magyarország jobban teljesít” lepedőkkel virítva fogadják a hadba hívott seregeket. Közröhej, amit tesznek. A nép vajon meddig bírja, tűri a süketeléseket a rezsicsökkentésről, akkor, amikor a fogyasztói kosárból kicsordulnak már az élelmiszer és gyógyszer áremelések.
Ezek nagy ívben letojják a közvéleményt, kétharmadosságukkal együtt, megkérdezésük nélkül döntenek az ország sorsát befolyásoló ügyekről. Bezzeg pitiáner, általuk alattomosan szerkesztett ügyekben közpénzen írnak leveleket a lakosságnak, megkérdezve őket, hogy elégedettek-e öndicséretükkel, álságos jobban teljesítettségükkel. Tűnőben a polgári körös és CÖF világ, hiába ijesztgetik a vacilláló toborzottakat a baloldali vészkorszakkal, a nyilvántartott sokaság is unja már a sablon szövegeket. Csak úgy mellékesen, az EUR/HUF már régóta 360 fölött van, és ma sem adta alább. A harakirihez lassan minden eszköz rendelkezésre áll!
A házelnök is érzi vesztüket, amikor a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége által szervezett kecskeméti kerekasztal beszélgetésen azzal ijesztgette hallgatóságát, hogy a baloldal „utálja a középosztályt” és „Amikor gazdagokról beszélnek, akkor azokról beszélnek, akiknek munkából valamijük van, és azokat próbálják az irigység és a gyűlölet középpontjába helyezni” – fogalmazott. A csókosok megnyugtatását folytatni kell. Nem csak a hazai, de az európai baloldalra is rá kell kenni mindent, amit csak lehet. Kövér László elmondta, hogy azért is támadják Magyarországot, mert „kivettünk a vállalkozásaik zsebéből több ezer milliárd forintot, amit az önök zsebéből akartak elvenni”. Legújabb aranyköpéseit már meg se említsük.
Az alaphangot persze még Tusnádfürdőn az eudns adta meg „a baloldal, amikor csak teheti, ráront nemzetére” című szlogen indítással. Hagyni kell ezeket a téveszméseket vesztükbe rohanni. Megjegyzem, már év elején Lázár János változásokat sürgetett a Fidesz és a kormányzás háza táján. Szerinte az önkormányzati választásokon a választók megvonták bizalmukat a Fidesztől „A választókerületemben is csökkent a Fideszre szavazók száma, míg a nem ránk szavazóké stagnál, tehát nem egyre többen szavaznak ellenünk, hanem elveszítettük bizonyos választói csoportok bizalmát” – mondta a Promenad.hu-nak.
Eu küldöttségük prominenseinek csúfos szerepléseit, most inkább hagyjuk. Elkövettek már eddig is, és elkövetnek ők még a hátralévő másfél évben is annyi baklövést, bűnt és hülyeséget, hogy azokkal kiakasztják a választók százezreit. Aztán lapát, a szavazatokkal a nép, az istenadta nép végrehajtja majd 2022-ben a nagy politikai tavaszi lomtalanítást!
Címkép: Weisz Béla rajza