Az oltár és a trón szövetsége

Posted by

Perintfalvi Rita
@NA, MOST MEGÁLLT BENNEM AZ ÜTŐ! 🤣😂😎 Reggel adtam egy nagyon izgalmas interjút a Jelen c. hetilapnak, amiben részletesen ecseteltem azt, hogy mit fog okozni az egyházak számára, ha továbbra is benne maradnak “az oltár és trón szentségtelen szövetségében.”

És kicsit később délután rám írt egy kedves hölgy, aki még pár éve az Eötvös Károly Intézet egyik kerekasztalbeszélgetésén és nemrég az Ateistákkal való vitaesten hallott engem és elküldte nekem ezt a képet. Hát döbbenet! Mert, hogy szinte szóról szóra ugyanezt mondtam. Nem, nem olvastam az Orbán összest, és azt hiszem a vezér arra még nem képes, hogy már életében inkarnálódjon (bár a halála után egészen biztosan megpróbálja), hanem arról van szó, hogy ő akkor valamit felismert, ami igaz.

Aztán később meg úgy döntött, hogy ez a halálos ölelés neki is jól jön politikailag. Szóval teljesen mindegy, hogy MDF, KDNP vagy Fidesz – hosszútávon ők fogják okozni az egyház pusztulását. (A sajátomra gondolok most elsősorban.) Ugyanúgy elvették tőle a szabadságot, mint a retteget kommunista évek alatt, csak a módszer más, sokkal rafináltabb, de az eredmény ugyanaz. És az egyház nem áll ellen! Inkább szembemegy még a saját pápájával is. Kiváncsi vagyok, ha netalán tán, Jézus benézne mostanság, mint egy kissé sötérbőrű, idegen ábrázatú otthontalan (lásd betlehemi szálláskeresés), vajon vele mit tennének… Hiszen az ideológiai átnevelőtábor már létrejött!