Dolgos esztendő következik

Posted by

Horn Gábor
>A Matheus Corvinus alapítványnak most adott 100 milliárd – felfoghatatlanul sok pénz , egy földi halandó (mondjuk pl egy Fideszre elkötelezetten szavazó polgar) nem is értheti mekkora pénzről van szó …
Mondjuk pl. majd négyszer lehetne felújítani belőle a Lánchidat! 100 000 millió forint egy mára már érinthetetlen közalapítványnak. Közös pénzünkből magán felhasználásra, ellenőrizhetetlenül a járványidőszak kellős közepén, amikor éppen belefullad az egészségügy a megoldatlan problémáiba, amikor gyerekek tízezrei vesznek el a közoktatási rendszerből, mert nincsenek eszközeik a digitális tanulásra otthon, amikor százezrek veszítették el, vagy éppen most veszítik el munkájukat, kis cégüket (akiknek egy kicsit sem segít az önkormányzatokat romba döntő – persze csak a rosszul választókat..- kb évi 10 ezer forintos spórolás. De már észre sem vesszük ezeket a nyilvános lopásokat. Nem lesz az se könnyű, ha ezek egyszer megbuknak, de legalább lesz egy kis remény egy másik Magyarország, egy élhető világ helyreállítására .
Erről is szól a 2021-es év. Ehhez kell sokat és bölcsen tenni azoknak, akiknek dolga ez, és nekünk egyszerű polgároknak ehhez kell odaállni és segíteni, amiben mi tudunk. Nem maradhat ez így , mert nem marad a végén semmi abból, amiért szeretjük ezt az országot, amiért ez a mi hazánk. Van tehát dolog elég. Csináljuk!!!!!

A Guardian rajza