Tíz mondat a munkanélküliségről

Posted by

A fenyegető munkanélküliséget csökkentjük azzal, hogy az embereket elengedjük rokkantnyugdíjba. (Békesi László volt pénzügyminiszter, ATV, 2008. június 26.)

A friss diplomások körében a munkanélküliség 27 százalékos. (Bokros Lajos volt pénzügyminiszter, Népszabadság, 2010. április 3.)

A gazdálkodók legnagyobb gondja, hogy hétvégére szinte lehetetlen munkaerőt találni. Miközben óriási a munkanélküliség. (Demján Sándor üzletember, Fejér Megyei Hírlap, 2011. április 2.)

Sikerült a munkanélküliséget csökkenteni, és nem kizárólag a közmunkával, illetve a külföldi munkavállalással. (Kövér László Fidesz-politikus, Napló, 2014. március 4.)

Felére csökkentettük a munkanélküliséget. (Orbán Viktor miniszterelnök, Magyar Rádió, 2016. január 22.)

Lassan inkább a munkaerő hiányával kell megküzdenünk, nem pedig a munkanélküliséggel. (Orbán Viktor miniszterelnök, Magyar Rádió, 2016. október 14.)

Már most 10 százalék körüli munkanélküliség van, csak nem vallják be. (Mellár Tamás közgazdász, PécsMa.hu, 2020. május 25.)

Nem akarunk munkanélküliséget finanszírozni. (Szijjártó Péter külgazdasági miniszter, Napló, 2020. július 14.)

A munkanélküliség helyett a munkanélküliséggel szembeni harc finanszírozása mellett döntött a kormány. (Szijjártó Péter külgazdasági miniszter, Vaol.hu, 2020. december 4.)

A kormány nem a munkanélküliséget, hanem a munkanélküliség megelőzését finanszírozza. (Szijjártó Péter külgazdasági miniszter, Veol.hu, 2020. december 18.)

Szerkesztette: Zöldi László