Tíz mondat Moszkváról

Posted by

Régen Moszkva volt a legfölsőbb fórum. Most a volt bolsik új Kremleket keresnek. (Csurka István író, MDF-politikus, Pesti Hírlap, 1990. október 21.)

Moszkva nélkül Kádár-rendszer sincsen. (Hankiss Elemér szociológus, 168 Óra, 1994. október 11.)

Horn Gyula számára természetesen biztosítjuk az ingyenes, nyugdíjas repülőjegyet Moszkvába. (Torgyán József kisgazda politikus az MSZP választási vereségéről, Zalai Hírlap, 1998. április 4.)

Viktornak meg itt szólunk: hiába játszik Putyint, ez itt nem Moszkva. (Papp László Tamás publicista, Hírszerző.hu, 2010. október 27.)

Az első siker az, hogy nemcsak kimentünk Moszkvába, hanem haza is jöttünk. (Orbán Viktor miniszterelnök, Magyar Rádió, 2013. február 1.)

El kell dönteni, hogy Moszkva vagy Brüsszel van-e közelebb. (Karácsony Gergely Párbeszéd-politikus, Dunaújvárosi Hírlap, 2014. május 15.)

Orbánnak nem fontos már, hogy mit mondanak rólunk Nyugaton. Csak az számít, mit gondolnak róla Moszkvában. (Ara-Kovács Attila külpolitikai szakíró, Magyar Narancs, 2014. november 13.)

A miniszterelnök azért sem találja a hangot Brüsszellel, mert oda Moszkván keresztül érkezik. (Szél Bernadett LMP-politikus, ATV, 2016. február 26.)

Ha Moszkvába mentünk, Kádár két órát hozott magával. Az egyik a moszkvai, a másik a budapesti időt mutatta. (Thürmer Gyula munkáspárti politikus, Kádár János volt külpolitikai tanácsadója, Mandiner.hu, 2019. július 5.)

Ha Brüsszel tényleg Moszkva volna, akkor Orbán Viktort mérgezéssel kezelnék egy jól őrzött külföldi kórházban, vagy lehajtott fejjel koszorúznánk a szobrát Budapesten. (Tömpe István közgazdász, Népszava, 2020. december 16.)

Szerkesztette: Zöldi László