Spanyolviasz és egyéb mazsolázások

Posted by
Gaál Péter
(reggeli lapszemle)
„Az idősek számára fenntartott kétórás védett vásárlási idősáv szombati felfüggesztése óta egyenletesebben oszlik el a forgalom az üzletekben – írta a Világgazdaság a csütörtöki számában.” (Origo)
Aztapaszta. Hogy mik nem vannak. Ki lehetett az a galád, aki bevezette az idősávot?
„Ma a miniszterelnök ünnepélyesen adta át a kommunista Kádár János egykori villájának kulcsát II. Efrém Ignác szír ortodox pátriárkának, s így az ingatlan a legjobb kezekbe, az üldözött keresztény egyház használatába került – írja Facebook-oldalán Rákay Philip.” (A KERESZTÉNYÜLDÖZŐ VILLÁJÁT MÁTÓL ÜLDÖZÖTT KERESZTÉNYEK HASZNÁLHATJÁK, Origo)
Háppersze, hogy keresztényüldöző volt Kádár. Valamivel csak élelmezni kellett az Állatkert lakóit.
„A frakció elnökének, vezetésnek az a javaslata, hogy ne zárjanak ki, hanem egy olyan dokumentumentumot akarnak elfogadni, amely a néppárti értékeket tartalmazza. Ezt a Fidesz támogatja, hiszen még az Európai Néppárt nem is létezett, amikor a Fidesz már az emberi jogok védelmezője volt”, nyilatkozta Deutsch Tamás, miközben talán a szokásosnál is szelídebben és joviálisabban forogtak vérben a szemei, azok persze nem a határozattól.
Egyébként történt ott más is, amit a Szájer kameráddal együtt közismerten absztinens (egyelőre) képviselő valahogy elfelejtett megemlíteni, az Origo meg leírni. Más kérdés, hogy mi haszna lesz, mondja a szkeptikus Olvasó. Pedig lesz, mert ezek is csak…
… jelzések. Olyanok, mint vihar előtt a piros rakéta.
Greta Thunberg igazi arca is lelepleződött: „környezetbarát elektromos autó helyet egy dízel luxusvonatot választott az utazásra”. (Origo)
Ha már jobb nincs. Talán még az orrát is piszkálta közben.
„Jánosházán fütyül a zsidó”, írta 44′-ben a Dunántúli Napló. Mi több, nem csak fütyült, de nem átallott még egy liter tejet is venni. Megkapta méltó büntetését: vagyonát elkobozták, őt és családját a következő transzporttal útnak indították a kies Főkormányzóságba.
Mára kiszórakoztam magam, olyan édes-búsan. Remélem, Önök is. Munkára fel.
Címkép: Békési Joe