Nix Deutsch?

Posted by

Gordon István

Deutsch Tamás rosszkor, rossz helyen gestapózott egy rohadt nagyot, amit európai kultúrkörök, bizonyos néppárti frakciótagok jó helyen és jókor elhelyezve sem szoktak jó néven venni. A deutsch-i gestapózásra aztán többen úgy meg is sértődtek, hogy a mondottakkal arányos büntetésként a frakcióból történő kizárást javasolták.
Deutsch Tamás erre úgy megijedt, hogy további léte Brüsszel nélküli lesz és ezért – minden bizonnyal megbánás nélkül – bocsánatot kért a megsértettektől.
A megsértettek – minden bizonnyal megbocsátás nélkül – tudomásul vették a bocsánatkérést, de jogaikkal élve, el nem fogadták, inkább tovább mérlegelgetik a kizárás lehetőségét.
Erre viszont Deutsch Tamás hazai párttársai sértődtek meg egészen irgum-burgumig, hogyan lehet néppártian ilyen makacsul sértődösködni, sőt rájöttek: legkorrektebb, ha kizárás esetén önként követik hazai párttársukat.
Ennek fele sem tréfa, gondolta Deutsch Tamás és úgy döntött, megismétli bocsánatkérését. Még bűnbánóbban, még alázatosabban, nehogy már szaván fogják ezek a finnyáskodó frakcióhuszárok. Ismételten hangsúlyozta, hogy hibát követett el, amit nagyon megbánt, mert nem lett volna szabad …
Namármostanságkéremszépen: eddig majdnem minden világos.
Mindenki játssza a maga kisded játékát. Csak azt nem értem, ha valaki rájön(vagy nem is?), hogy ismételten vétett a klub szabályai ellen, s arra is rájön, hogy a klubtagoknak ezzel nem lopta magát a szívébe, sőt… És ha ezért ismételten meghunyászkodva és megalázkodva másodszor is mea culpázik, akkor párttársai vajon miért szolidarítanak vele a józan ész határain túl is, egészen a teljes hiteltelenné válásig?