Tíz mondat az új miniszterelnökről

Posted by

A demokratikus Magyarország azt kívánja, hogy olyan vezetője legyen, aki egy közülünk. (Gyurcsány Ferenc DK-politikus, volt miniszterelnök, hvg.hu, 2018. április 6.)

Egy normálisan működő országban belőlem már nem lesz miniszterelnök. (Bajnai Gordon volt miniszterelnök, 168 Óra, 2019. április 11.)

Lázár amúgy biztos jobb miniszterelnök lenne, mint Orbán. (Bozóki András szociológus, volt kulturális miniszter, 24.hu, 2019. április 15.)

Jobb miniszterelnök lennék Orbánnál. (Tóth Bertalan szocialista pártelnök, Index.hu, 2019. május 17.)

Nem indulok az előválasztáson. (Karácsony Gergely budapesti főpolgármester az ellenzéki miniszterelnök-jelöltségről, Azonnali.hu, 2020. július 11.)

Az MSZP szívesen támogatná Karácsony Gergely miniszterelnökségét, de ha nem indul, természetesen lesz saját jelöltünk.(Tóth Bertalan szocialista politikus, Népszava, 2020. augusztus 24.)

Nem szeretnék miniszterelnök lenni. De nyilván gondolkodnék rajta, mert nem tehetnék mást. (Majtényi László alkotmányjogász, volt köztársasági elnökjelölt, HírKlikk.hu, 2020. szeptember 12.)

Egy üveg jó pezsgőben szívesen fogadok, hogy Karácsony miniszterelnök-jelölt lesz. (Fürjes Balázs Fidesz-politikus, Budapest fejlesztéséért felelős államtitkár, Telex.hu, 2020. szeptember 28.)

Nem szeretnék úgy miniszterelnök lenni, hogy egy korrupt kormányt kellene irányítanom. (Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester, Index.hu, 2020. október 27.)

Ha a DK-nak lesz miniszterelnök-jelöltje, akkor az Klára lesz. (Gyurcsány Ferenc DK-politikus, colt miniszterelnök, Telex.hu, 2020. december 14.)

Szerkesztette: Zöldi László