Az amerikaiak negyede nem kér a vakcínából

Posted by

Az Egyesült Államokban már több mint 300 ezer halottja van a koronavírusnak. Ugyanakkor, egy új felmérés szerint, az amerikaiak negyede nem akarja a vakcinát. A gyógyszer-hatóság (az FDA) a hírek szerint  válság-helyzetre hivatkozva hamarosan jóváhagyja a Moderna oltást. Gyorsan beoltják a tanárokat, hogy a diákok visszatérhessenek az iskolába. Ezek a friss hírek.
A tévéhiradók most valamennyien sugározzák a képeket, hogy az egészségügyben dolgozók kapják az új vakcínát. Ugyanakkor egy friss felmérés szerint a lakosság negyede nem akar oltást. Érdekes módon három népcsoportba tartoznak az oltád-ellenesek: a vidéki lakosság, a republikánusok és a feketék.
Közben pedig naponta 2400-an halnak meg, kétszer annyian, mint múlt hónapban. A Kaiser alapítvány felmérése szerint 34 százalék azonnal szeretné megkapni a vakcínát. 39 százalék megvárja, hogy mennyire hatásos másoknál, utána pedig (ha igen) beadatják maguknak. Kilenc százalék csak akkor fogadná el az oltást, ha kötelező. 15 százalék kijelentette, hogy soha semmiképen nem fogadja el a vakcínát, 20 százalék pedig valószínűleg nem kér belőle.

Címkép: Getty Images