A főorvos és a sminktáska

Posted by

Kun J. Viktória
>Megfogadtam márciusban, egészen a kezdetekkor, hogy nem írok semmilyen kritikus, negatív cikket, még észrevételt sem Covid kapcsán. Mert itt az összefogásra és nagyon nem a riogatásra van szükség. De egyszerűen muszáj elmondanom azt a mérhetetlen csalódásom, amit most tapasztaltam.

Minden erőmmel azon vagyok, hogy támogassam az egészségügyben dolgozókat, amúgy is, de most különösen. Egy riportsorozatot készítettem az ágazat különböző területén dolgozókkal, akik végtenül örültek, hogy beszélhetnek, mesélhetnek. semmi politika, semmi kritika, csupán bemutatták a munkájukat. Azt a heroikus küzdelmet, amit talán el sem tudunk képzelni.

Mindenki jóváhagyta a cikket, majd előkerüt egy főorvos, aki minősíthetetlen hangon kritizált, anélkül, hogy bármilyen konkrétumot mondott volna.

Majd csaknem egy hétig igérte, hogy megteszi a javaslatait, ahogy mehet. Hétvégén pihent. Persze, hiszen neki is kell…majd lapzártakor, az utolsó utáni pillanatban letiltott mindent. Arcul csapva azokat a kiszolgáltatott dolgozókat, akiknek nincs hétvégéjük, igazi pihenőjük, állják a sarat fél éve. Elvéve a lehetőséget, hogy legalább kicsit ők is meg legyenek becsülve. Marika, a nyilatkozóm, külön kis sminktáskát hozott, hogy szép legyen. Legalább kicsit ő is a reflektorfénybe kerüljön, Nem sikerült…..