Orbán Viktor és a “Soros-ügynökség”

Posted by

Klug Csaba
> Orbán beleőrült a saját illiberalizmusába. Ezt bizonyítja az írásával, amely őrült összeesküvéselmélet. Ha közemberként művelné, nem lenne vele a hazánknak gondja, de ő a kormányunk első, teljhatalmú embere, így hazánk veszélyben van az őrültsége által.
Idézem: „A terv olyan egyszerű, mint amilyen grandiózus: egy pénzügyi központ, Soros György központja NGO-k, kutatóintézetek, elemző műhelyek és aktivisták ezreit finanszírozza, akik befolyásolják a mainstream média irányvonalát. Összevásárolja és hálózatba szervezi parlamenti képviselők kritikus mennyiségét, az Európai Bizottság kulcspozícióiba juttatja a neki dolgozó embereket, mint Frans Timmermans és Vera Jourová. Végül elfogadtat egy jogszabályt, amely politikai előfeltételeket – gender, migráció, nyitott társadalom, liberális demokrácia – szab ahhoz, hogy a tagállamok hozzáférjenek az EU-s forrásokhoz.
E terv szerint a nemzeti szuverenitásukhoz, keresztény gyökereikhez és a hagyományos családmodellhez ragaszkodó országokat, mint Lengyelország és Magyarország „erre a jól megfont kötélre kell felakasztani”. A vonakodókat pedig, mint a jobb sorsra érdemes közép-európai országok és a renitenskedő skandinávok, ki kell rendelni a nyilvános autodaféra, hogy megérthessék a liberális érvelés lényegét.”
Orbán szédületes manipulátor, igazi hipnotizőr, 21. századi Cipolla. Ez ezekből a mondatokból kitűnik.
Még arra sem volt hajlandó, hogy megértse milyen szükséges feltételei vannak a jogállamiságnak. Olyanok ugye, melyeknek akár egyike nélkül sem tekinthető úgy, hogy az országban jog uralkodik.
Vegyük első helyre az állam főügyészének függetlenségét. Ha a bűnüldözés vezére valamely államban Polt Péter, aki “be van kötve” Orbánhoz, vagyis döntéseiben az vezeti, milyen telefont kap tőle – és erre már az elmúlt 10-11 évben épp elegendő példa volt – akkor a magyar állam minden, csak jogállam nem lehet.
Ezt Orbán természetesen nagyon jól tudja, de hogy az emberek ne lássanak tisztán, ezért legyártotta ezt a “jól megfont kötélre akasztás” elméletet. Ez kiválóan alkalmas arra, hogy híveit megerősítse hitükben és továbbra is csak azt higgyék el igaznak, amit ő ilyennek tálal, de leginkább arra, hogy a hívek továbbra se feszegessék Tiborcz veje Eliosz botrányával megvalósított gazdagodását, sőt egyenesen feledjék ezt is el (holott az okozott kárt ők is kifizetik a többi magyar állampolgár közt).
Világos, hogy a tolvaj igyekszik a szajrét megmenteni magának. Ez minden tolvajra igaz legyen az zsebekben utazó, vagy kormányfő.
Szóval itt erről van szó és nem Sorosról, meg nem “jól megfont kötelekről” és egyéb rágalmak elméletbe foglalásáról: ki ossza el az EU pénzét hazánkban.
Ami most Orbánnak gondot okoz: tudja, hogy állama nem jogállam és így tudja azt is, hogy ha komolyabban figyelik a körmét, akkor hamar az Európai Bíróság dönthet arról, hogy egyáltalán juthat-e pénz a kezei közé. Érzi, hogy szorul a hurok, csökken az eddig korlátlan rendelkezése Európa más polgárainak összegyűjtött pénze felett.
A probléma tehát nem Soros, hanem Orbán rendelkezése a pénzeszsák felett. Ha nem egyeduralkodóként rendelkezik ezzel, akkor megrendül a hatalma. Nos ez okoz neki hascsikarást.
Ő maga kérte mindig, hogy ne arra figyeljenek, amit mond, hanem arra, amit tesz. Most épp azt tette, hogy az EP egészét Soros ügynökséggé avatta a magyar nép lányai és fiai előtt. Gusztustalan, szélhámos manipulátor. Tovább viszi a Trumpizmust és túlfeszíti. Épp elég csökkent felfogású ember vevő a dumájára, sajnos.