Az EU-t mégsem Soros rángatja dróton?

Posted by
Gábor György
>Jegyezzük meg: ma 2020. december 11. van, 19 óra 15 perc.
Azért hangsúlyozom, mert a cselédmédia épp azt harsogja, hogy Soros őrjöng, mert szerinte az EU vezetői nem a megfelelő döntést hozták meg, mi több, a „lehető legrosszabb megoldás” született.
Hagyjuk most, hogy Sorosnak igaza van, vagy nincs. (Szerintem nincs.) Gyönyörködjünk most abban, hogy a Fidesz kezéből étkező sajtó tehát megbizonyosodott arról, hogy az Európai Uniót ezek szerint mégsem a Soros-vezérelte háttérhatalom irányítja, s az EU-t mégsem Soros rángatja dróton. Akkor eddig kire tetszettek lőni, kormánytagok, cselédsajtósok, valamennyien? Hazudni tetszettek eddig, vagy csak hülyének lenni?
Vajon holnap mi lesz Soros? Meg holnapután? Meg azután? A nagy irányító? A keserves elszenvedő? Vagy ez, vagy az? Mikor, s hogyan?
Kohn három évre eltűnt Grün szeme elől, három év múlva újra találkoznak. Miért nem láttalak, Kohn? – kérdezi Grün. Hol voltál három évig? Egy szigeten – feleli Kohn. Egy szigeten? – csodálkozik Grün. És mit csináltál ott? Meditáltam – feleli Kohn. Aztán miről meditáltál? Hát az élet értelméről – így Kohn. Tényleg? Ez fantasztikus! És mire jutottál? Arra – feleli Kohn homlokát ráncolva –, hogy az élet olyan, mint egy tó. Egy tó – ismétli szintén homlokát ráncolva Grün. Te, és miért pont tó? Nü – feleli Kohn, legyintve egyet –, akkor nem tó.
Amúgy én és Orwell tele vagyunk kétellyel, mit kezdenek majd a Fidesz hatalmasai Soros nélkül. Vajon hogyan fogják kérlelni a vezérüket, hogyan fognak rimánkodni neki, hogy drága vezetőnk, add vissza nekünk Sorost, mert nélküle se életünk nincs, se egy fikarcnyi ötletünk semmi máshoz.