Tíz mondat a közmédiáról

Posted by

A közmédiának nem az a felelőssége, hogy visszhangozza a politikusok szavait, hanem hogy keresse az igazságot. (Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, Magyar Rádió, 2005. július 5.)

A médiatörvény létrehozott egy többpárti alárendeltségben fuldokló, bizonytalan finanszírozású közmédiát. (Baló György műsorvezető, Heti Válasz, 2007. április 12.)

A közmédia ma nem uralja a nyilvánosságot, hanem versenyhelyzetben van. (Szakács László újságíró, Lapkiadás és Médiapiac, 2010/július-augusztus)

A közmédia majdnem minden szeletét meg kell újítani, gondosan vigyázva arra, hogy az értékes elemeit megőrizzük. (Böröcz István, az MTVA vezérigazgatója, Magyar Nemzet, 2011. július 29.)

A közmédia fut a kereskedelmi tévék után. (Vitray Tamás műsorvezető, Origo.hu, 2012. november 1.)

A közmédia azért modellértékű terület, mert egyszerre pénzmosoda és agymosoda. (Vásárhelyi Mária médiaszociológus, Népszava, 2013. július 13.)

Ha Orbán a közmédiára akar alapozni, az félreérthetetlen jel: már nem számol azzal, hogy megbukik. Végleg sajátjaként kezeli a közöst. (Tóta W. Árpád publicista. hvg.hu, 2015. február 11.)

A közmédiában normális esetben szigorúan tiltott szer lenne a bujtatott politikai propaganda. (Nyerges Csaba győri újságíró az olimpia közvetítések közé szorított egyperces hírekről, Kisalföld, 2016. augusztus 12.)

Folyik a közmédiából a pártpropaganda. (Vince Mátyás újságíró, Zugló TV, 2020. december 3.)

A közmédia valamennyire mindig szar volt. (Dévényi István publicista, Azonnali.hu, 2020. december 7.)

Szerkesztette: Zöldi László