Európa mi vagyunk

Posted by

Horn Gábor
>Most már néhány nap távolságból nézzük mi is történt velünk, Európával – mert Európa akármit gondol is erről Orbán a társaival – mi vagyunk. Mi mind , akik tudjuk, hogy csak együtt van , lehet megoldás a szinte megoldhatatlan problémáinkra, akik tudjuk, hogy milyen veszélyes hazugság a nemzetállamokra hivatkozva akadályozni a közös ügyünk közös megoldását . ( Csak tanulságkent érdemes egy pillanatra félre nézni a szomszédunkban – Romániában- erre hivatkozva őrjöngő szélsőségesen magyarellenes pártokra …).

Ha akarják , ha nem az itthon uralkodó populisták, Európa közösen keres választ közös ügyeire ( ilyen volt a 2008-as pénzügyi válság, ilyen a ma is létező menekült probléma és ilyen a vírus ellen folytatott kíméletlen küzdelmünk is és persze klíma ügyben sem találunk a határokon megálló megoldást…). Ami történt tehát , hogy a gonosz ellendrukkerek szándékai ellenére az Unió együtt oldja meg egyedül kezelhetetlen problémáit. Szolidárisan, egymásra figyelve, többet segítve azoknak, akik erre rászorulnak , háttérbe szorítva az oly sokszor hivatkozott nemzeti erdekekeket.

Van tehát remény, működik az Európai Unió . De tudomásul kell venni, hogy folyamatos kompromisszumokkal, megalkuvásokkal. Itthoni problémáinkat pedig nekünk kell megoldani. A magyar demokráciát csak mi magyarok tudjuk helyre állítani . Európa többsége ott áll mögöttünk , de a megoldás a mi dolgunk, kötelességünk .