Medvetánc

Posted by

Gaál Péter

Én, a kis…
Isten mentsen meg engem, hogy ennyi tanult politológus/gazdaságpolitikus úrral és hölggyel vitatkozni merészeljek.
Dehogyis merészelek én, a csekély értelmű medvebocs. Medvének bocs.
Mindenesetre nekem is van véleményem, ha gyarló is, és mindig rá kell jönnöm, hogy hibás. Nem tudom olyan okosan előadni. Nem tudom olyan okosan, percről percre változtatva követni, AHOGY ÉPPEN AKKOR LÁTSZIK.
Hiszen mindig másképp látszik. Ez a világ már csak ilyen.
Most is hibásan írtam – mikor is? egy hete? -, hogy amikor visszavonja a vétót, azt fogja mondani, győzött. Hiszen nem mondja ezt OTT, az ő hívei/kliensei közül senki, nem igaz? Még alá sem írták az alkut, ők már akkor tényként tálalták. De hiszen szinte tény volt! Szinte.
És amikor tény LESZ?
Kérdés, MI lesz tény. A huzavona? Hogy el tud síbolni még pár száz milliárdot az ország elől? Lehet. Biztos. Biztosnak tűnik.
Csak nem erről beszéltünk, hanem a győzelemről.
De ha egyszer neki ez a győzelem!
Momentán. Talán. Nagyon talán. Talán el is hiszi. Csakhogy ez is olyan, mint a Színművészeti kálváriája. “Semmit nem értek el!” De, elértek. Azt érték el, hogy VOLT. Volt ellenállás. Hozzájött a többihez, melyek szintén voltak. És NEM tűntek el a sűllyesztőben. Ott vannak valahol, és várják, mint az éjszakai lidércek, hogy megint előbukkanhassanak.
A brüsszeli győzelemben már az vereség, hogy a problémát nem lehetett a padló alá söpörni. Most nincs pillanatnyi következménye, de a probléma már felvetődött. Ott van. Le van írva.
Ez még csak csócsálás, de… láttak már macskát egeret fogni?
Orbánnak – és az összes hasonszőrünek – annyi az előnye, hogy neki nem kell a saját hátterével huzakodnia. Az ő valóságos háttere ugyanis az ellenfelei hátterének része. A végső kimenet nem politikusok agyában dől majd el, hanem a nagy trösztök versenyében.
Az viszont hosszú távon nem neki dolgozik. Az egész világ összes leányvállalata nem fér el kilencvenháromezer négyzetkilométeren.
És akkor jönnek elő majd mind a lidércek.
Mint ürügyek, de ez neki édesmindegy lesz már.
Nem is nagyon sokára. Mintha ezt is emlegettem volna, a 2021-22-es megrendüléssel. Ami NEM feltétlenül jelent azonnali megsemmisülést is. De már majdnem.
Én, a kis tehén. Nemnem, medve.