A félelem országa lettünk…?

Posted by
Kovács Tamás
>Imádok élni, imádom az életet és van egy magyar szó, amit viszont utálok! A Félelem..!
A félelem olyan, mint a vírus, mert ha megindul, erdőtűzként terjed. De mi történik, ha a félelmed ellenére azt teszed, amit tenned kell? Ezt hívják bátorságnak. A félelem rátelepszik az ember mellkasára, és kiszippantja az örömöt, az élvezetet, a szépséget az életből. Azért, mert lépten-nyomon látom a magyar embereken a félelmet: a migránsoktól, Sorostól, az Európai Uniótól, stb., de ami a legjobban zavar, hogy nem merünk őszintén, nyíltan véleményt nyilvánítani politikai kérdésekben…félünk… nagyon félünk , hogy kirúgnak a munkahelyről, elveszítjük állásunkat, nem neveznek ki, nem léptetnek elő, nem kapok jutalmat és még sorolhatnám félelmeinket, ami sajnos jogosak! De nem természetes 30 évvel a pártállami diktatúra után, mert számomra, aki megélte a Rákosi és Kádár rendszert nagyon emlékezteti erre a korszakra.
Diktatúra van?…nem mondanám, ez nem hasonlítható az előző korszakok diktatúrájához….ez valami más, egy enyhébb változata, de félelmet keltő, mert egypártrendszer van, az ellenzéknek nincs semmire esélye a Parlamentben, a kormány azt csinál, amit akar, amit nem szégyell! Ma országunkban félnek az emberek és ez nem szörnyű? Ez a félelem országa, ide juttatta a 2/3-os győzelem a kormányt? Ma félnek az orvosok, mérnökök, tanárok, diákok, vezetők, stb…csak a kormány közeli barátok, haverok, hívők nem félnek. Sikerült tíz év alatt megfélemlíteni az embereket! Az elmúlt 18 évben csalt, lopott, hazudott, korrupciót magas szintre emelte az MSZP és a Fidesz, erkölcsileg az ilyen pártoknak semmi keresnivalójuk nincs a hatalomban, mert nagyon remélem, hogy a magyar nép számára a következő választás elsősorban erkölcsi és nem politikai kérdés lesz!
És itt van most nekünk a koronavírus…egy vírus ami volt, van, és mindig lesz! Egész nap sulykolja, harsogja a média a magyar embereknek, hogy féljetek…féljetek…ma ennyien haltak meg, fertőződtek meg itthon és a világban….jön majd a harmadik hullám…lezárjuk az országot…maradj otthon…mindenki hordjon maszkot stb.!!! Félelem gerjesztő hegyek!!! Ha nemzeti média „A”-t mond valamilyen kérdésben, akkor az ellenzéki „B”-t és fordítva! Az emberek többsége ezek után a véleményüket a politikai szimpátiája alapján alakítják ki, ami abszolút nem jó!
A nemzetünk hozzá van szokva a félelemhez. A félelem mindent igazol. Azt is, hogy fokozatosan lemondunk a szabadságunkról; a végén már azt is eltűrjük, hogy minden lépésünket szemmel tartják, és olyan adatbázisokban rögzítik, amelyekhez egy átlagember soha nem fog hozzáférni.
A félelmet le kell győzni, el kell zárni legbelülre, nagyon messze a kíváncsi tekintetektől, mert a félelem feloldja az akaratot, és megöli a lelket. Remélem ebben az országban már soha nem kell félni! Tehát soha ne félj, mert rövid az élet és egy II. világháború, 56-os forradalom, Rákosi, Kádár rendszer, szovjet megszállás, és egy elbaltázott 30 év után, a vírust is legyőzzük és csak boldogabb, szebb jövő jöhet, ebben bízzál, első sorban magadban!! ! Itt az idő a magyar politika hiteles, morális megújulására és egy félelem nélküli, boldogabb jövőre!