Védd meg magad és családodat a kormánytól!

Posted by

Béndek Péter
>Arra a fajta nevelődésre jó lehet az európai politika bárki számára, hogy lássa: milyen vegyesen nulla vagy amorális alakok irányítják a nemzetek és az unió sorsát Johnsontól von der Leyenen és Macronon át természetesen a minden szempontból kirívó Orbánig. Ez talán néhány honfitársunkat közelebb viszi a kooperatív individualizmus előnyeinek felfogásához, az önbecsüléshez és az önfejlesztés fontosságának elismeréséhez (hogy a hülyék és gazemberek hatásának a lehető legjobban tudjon ellenállni a saját és a családja élete védelmében).

Az önvédelem “első vonala” tehát a helyzet felismerése: senkinek sem lehetsz olyan fontos, mint önmagadnak. Ezzel összhangban: senkivel szemben nem vagy annyira felelős, mint önmagadért. A helyzet egy picit megváltozik, amikor saját családot alapítasz. Ekkor a fontosság és a felelősség kiterjed a családodra is, de nem szolgálhatod és nem védheted meg a családodat anélkül, hogy már előtte és mellette ne vennéd komolyan azt, hogy hogyan lehetsz ebben a leghatékonyabb.

Az önmagadért (és a családodért) való felelősség kulcsa az életed, a megélhetésed és az erkölcsi rended másoktól (legfőképp pedig a nemzettől és annak kormányától) való sikeres védelme. Ha az életedet a kiküszöbölhetetlenen túl is a kormánytól vagy attól a nemzettől teszed függővé, miközben ezekre a befolyásod minimális (gyakorlatilag nincs), a döntéseik viszont gyökeresen megváltoztathatják az életesélyeidet, akkor nemcsak felelőtlenül, de ostobán jársz el a magad és a családod szempontjából is.

Ezért mindenki akkor teszi jól, ha úgy készül fel az életre, illetve úgy változtatja folyamatosan az életstratégiáját, olyan opciókat hoz létre és úgy él, hogy a lehető legjobban csökkentse a kormány és a kollektívumok életére gyakorolt hatását.

Végső soron persze a kivándorlás mindent megoldhat (leszámítva, hogy mindenképp egy másik, meglehet jobb, hatalom alárendelésébe kerülsz), de ha valakinek hozzátartozik az élete teljességéhez a saját nemzeti, nyelvi és szokásközegében való élet, akkor individualizálódjon, illetve teremtse meg ennek a feltételeit!

A feltételek kialakítása jó esetben már az ember saját szüleinek tanácsára, unszolására vagy kényszerével elkezdődik. Iskoláztatás, szemléletmód, értékrend, kutúra, viselkedés. Ha nincs ilyen szerencséje, akkor az embernek a saját eszére kell hagyatkoznia és végső soron olyan pályát választania, ami versenyképes, független, remélhetőleg alapvetően erkölcsösen lehet űzni és adott esetben mobilis.

Az individualizáció értéke talán megnő ezekben az években a magyarok értelmesebb része számára és ezek felhasználják az Orbán-rezsimben nyert (rossz) tapasztalataikat a saját, vagy ha az már nem megy, legalább a gyerekeik megfelelő terelgetésére.__

PS.:

Orosz vagy nyugati vakcinát engednél magadba? Erre leegyszerûsíthetô minden lényegi politikai döntés (pl. a 2022-es választás is) Magyarországon. Teszteljék magukat a fideszesek ebben is, hátha az eredmény végül nyomós érv lesz arra, hogy elkezdjék komolyan venni az ország sorsát: tegyék fel a kérdést, miért tennék az országgal azt, amit a testüknek nem akarnak? Az önvédelem mint önmagad testi épségének védelme elég jó alap lehet ahhoz, hogy minden mást ebből vezess le.
Hafr.blog