Keresztényi út?

Posted by
Kovács Tamás

>Orbán Viktor mondta 2009-ben: „Ezért az a keret, hogy van egy néppárt, a Fidesz és van egy kereszténydemokrata párt, a KDNP, akikkel koalícióban vagyunk, ez tűnik számomra alkalmasnak arra, hogy az erkölcsi indíttatású politikai radikalizmus vitorlájából kifogjuk a szelet, és alternatívát tudjunk kínálni a kétségbeesett emberek számára. Azon kétségbeesett emberek számára, akik nemcsak kenyérrel élnek, akik nemcsak gazdasági értelemben várnak jó kormányzást, hanem igazságos és erkölcsileg helyes kormányzást is várnak, és ezt keresztényi alapon várják. Ők akkor találják meg a helyüket ebben a közösségben, ha a kereszténydemokratákkal koalícióban vagyunk. Én ezt kulcskérdésnek tartom.”
Amikor a Fidesz magát keresztény, konzervatív, és polgári értékrend alapján álló erőként határozza meg, akkor maga kínálja fel azt a külsődleges mércét, amellyel döntéseit mérnünk kell: a katolikus egyház tízparancsolatát és annak is a 6.,7.,8. pontjait :Ne paráználkodj! Ne lopj! és Ne hazudj, és mások becsületében kárt ne tégy!
2014 után a Fidesz letért a keresztényi útról, megváltozott a politikája, morálja, becsülete, beindult az intézményesített korrupció, magánosított piaci ágazatok, egymás között szétosztott földek, gyűlöletkeltés, ellenségképek, cinikus kormányzás, érdemi vita nélküli Parlament, baráti és politikai alapokon működő munkahelyi kinevezések, a társadalom megosztása, félelem a véleménynyilvánítás terén, ellenvélemények megtorlása, továbbra is elmaradt az országban a rendcsinálás és a múlttal való szembenézés! A keresztény ember nem szent, csak tisztában van a saját hibáival, bűneivel és mindent megpróbál tenni ennek orvoslása érdekében.
A kormány és a miniszterelnök nem egyenlő az országgal, a Fidesz elitjének a folyamatos önkritikával és önkorrekcióval az lenne a feladata, hogy visszaszerezze a hitelességét, becsületét, mert letértek egy sátáni út felé! A Fidesz választóknak el kell dönteniük legelőször, igényt tartanak-e az igazságnak legalább a legkisebb morzsáira. A jobboldalnak kötelességei vannak önmaga és az ország iránt. Ahhoz, hogy ennek meg tudjon felelni, ha kell, akkor kritikai véleményt is kell mondani. Kellő távolságtartással kell kezelnie azt, ami kormányzás címén folyik, hogy ne váljunk bűnrészessé benne. Az én értékrendem soha nem változott és most sem változik azért, mert kritikai véleményt formálok a kormány munkájáról. Úgy érzem megtehetem és kötelességem, mivel magyar állampolgár vagyok és 20 évig rájuk szavaztam!
A szerző közgazdász, kétszeres olimpiai bronzérmes, világbajnok kardvívó