A nap bejelentése: Nem lehet válogatni a vakcinák között

Posted by

Kereszty András
>Orbán vétózik. Orbán levelet ír, azt fejtegeti, hogy olyan viszonyt szeretne a Néppárttal, mint amilyen a briteknek volt (nagyhatalmi státusz ugye?). Orbán arra célozgat, hogy mennyivel jobb az Unión kívül. Deutsch Tomit kivágják, mint a helytelenül viselkedő macskát. De mindez semmiség.
Az igazi nagy bejelentés Nyunyóké.
A nemzet egészségének őre elmondja a szokásos nagymamis marhaságait. Például azt a különösen fontos dolgot, hogyha a családban beteg volt, akkor hypós vízzel kell felmosni a fürdőszobát. Ezt a nép nem tudja. De miközben elharsogja a diadaljelentést, hogy már jelentkezni lehet a koronavírus-elleni védőoltásra, hozzá tesz egy apróságot.
A vakcínák közt nem lehet válogatni.
Tehát  hiába jár nekünk,  uniós polgároknak az EU által rendelt vakcina a Moderna, a brit-svéd AstraZeneca, a francia Sanofi-GSK, az amerikai Pfizer és a német BioNTech, valamint az amerikai Johnson & Johnson és a német CureVac vállalatokkal kötött szerződés alapján. Mi majd megkapjuk a Szputnyikot az oroszoktól. Magyar vállba orosz oltás. (Esetleg kínai). Majd a miniszterelnök megmondja.
Mert hogy van van (esetleg csak volt) élet az Unión kívül.

 

Címkép: Békési Joe. Orbán a vírusok élén.