Utóhang a Szájer-poszthoz

Posted by
Szent-Iványi István
>Számomra váratlanul nagy visszhangot kapott és sok reakciót váltott ki a Szájer-posztom.  Mindenkinek köszönöm, aki véleményének bármilyen formában hangot adott. Aki nem olvasta, itt elolvashatja:
Minden megjegyzést abban a figyelemben részesítettem, amit megérdemelt. Mindegyik, a támogató, egyetértő vélemények éppúgy, mint a bíráló, esetenként gyűlölködő kommentek, segítenek a történet majdani körültekintő feldolgozásában.
A poszt akaratomon kívül számos félreértést szült. Ezek közül kettőt okvetlenül szeretnék eloszlatni.
1.) Nem vagyok sem alkalmi, sem rendszeres kábítószerfogyasztó. Az a körülmény, hogy Szájer hátizsákjában tudatmódosító szer volt, a poszt megírásában semmilyen szerepet nem játszott. Bár ezen a téren megengedőbb vagyok, mint Szájer nyilvánosan képviselt álláspontja, de szigorúbb annál, mint amit az ő tényleges életformája sugallt.
2.) Javíthatatlan, megrögzött heterosexuális vagyok. Erre nem vagyok büszke, de nem is szégyellem, tényközlésnek szánom. Szájer nemi orientációja önmagában sem pozitív, sem negatív irányban nem befolyásolja az álláspontomat. Tévednek, akik a mondandóm lényegét ebből szeretnék megfejteni.
Egyúttal tisztelettel arra kérem férfi olvasóimat és ismerőseimet, akik a poszt nyomán alkalmi vagy tartós kapcsolatot ajánlottak nekem, hogy érzelmi energiáikat és vágyaikat feleslegesen ne rám pazarolják, mert azok bizonyosan nem találnak viszonzásra nálam. Természetesen őket is szeretem, de nem úgy, mint ahogy ők szeretnék.
Címkép: Szent-Iványi István