Szájergyerek, kérjé’ bocsánatot – avagy a kereszténység hátizsákja 

Posted by

 Rab László 

>Köszönetet kell mondanunk BorkaiKaletaDemeter és Szájer polgártársaknak azért, hogy végérvényesen megúúúútáltatták népünkkel a velejéig romlott rendszert. Hajdan a kommunista világban a belső ellenzéké volt az érdem, most nekik jár a diadém. Ami nem sikerült Lézer Janinak, a halállal játszadozó köteles Kövér Lacának, az ambivalens Kocsis Máténak meg a szétzuhant Deutsch Tamásnak, lám, könnyedén ment a sziklaszilárd alaptörvényt szövegező Jóskának. Végérvényesen sikerült felmutatnia a rendszer valódi működésének természetét. Az apa férfi, az anya nő. A Maxi egyik legrégibb harcostársa meg ott lóg a brüsszeli ereszcsatornán. Önfeledten, teli szájjal röhög az ország, immáron a Fidesz-szavazók is vidéken, a történet áttörte a Karamella áhítatos ködét, tisztán, világosan látszik, hogy kik, milyen minőségű politikusok vezetik ezt az országot.

Mondják persze, hogy a Jóska-ügy magánügy, és annak, hogy ki milyen nemi orientációjú, nincs köze a megítéléshez. Persze, engem se izgatna egy percig sem. Miközben azért ott van bennem, hogy tizenéves román fiúk (gyerekprostituáltak) is részt vettek azon a kedves orgián (Jóska szerint a lakájsajtóban hangoztatott “házibulin”), ami viszont felveti cseppet a pedofília eshetőségét, ugyebár.

Weisz Béla rajza

És akkor beugrik az embörnek a régi bécsi történet, melynek főszereplője szintén a csudálatos Fidesz-atya volt (plusz egy tizenéves), de mondjuk az nem lett rendesen megvizsgálva, mert a sajtóban volt annyi önmérséklet, hogy ejtse (“A párna alá nem leskelődünk” – hangzott el a Népszabadság szerkesztőségében, nagyon helyesen, amikor Deutsch úrnak gyermeke született a titkárnőjétől.) Szájer úr jellemproblémáit valóban nem ez, hanem mondjuk a botrány kitörése előtt írott levele jellemzi a legjobban, amelyet most érdemes újra elolvasni (“Döntésem egy hosszabb ideje tartó gondolkodás végére tesz pontot… Megköszönöm választóim bizalmát, a jövőben a gyakorlati politikusi tevékenység helyett távlatosabb, szellemi területen kívánom folytatni a rendszerváltoztatáskor megkezdett munkát.” )

A rendőrök slicce

Egy erkölcsi hulla mondatai voltak ezek. Azt hitte, nem fog kiderülni. A vétóboy is ebben reménykedhetett. Mert ezeknél nem az a bűn, amit elkövetsz, hanem az, amikor kiderül rólad valami. Az az, ami nem fér bele az erkölcsösség, a kereszténység hátizsákjába.

Apropó vétó. Maxikánk – akit ezúton ünnepélyesen visszaminősítek minielnökké, hiszen aki ennyit képes veszíteni egyetlen hét alatt, generalissimusnak mégse nevezhető – európai megfékezésének eszköze volt a melegbáros történet, írja a jobber nemistommi, egy lengyel csaló megvezette a Szájergyereket, titkosszolgálati macher áll a dolog mögött, ja. Ha így van, mert éppen lehet így is, az még pikánsabbá teszi a 25 meztelen férfi, félig nyitott ajtó, hogy a zsaruk könnyen bejuthassanak munkacímű történetet (a legszebb, hogy az orgia résztvevői gombolni kezdték a rendőrök sliccét, mert azt hitték, ez is a színjáték része). Akárhogy is történt, az ereszcsatornára kitett emléktáblára a lengyel csávó nevét is oda kellene írni, hiszen ő volt az, aki a sztori kiderülésével siettette az erkölcstelen Fidesz-rendszer végső elrohadását.

Kiflicsücsök? Hű, de régen volt

Messzire bűzlik a Szájer-ügy, ez azért már eléri a megátalkodott Fidesz-fanokat, és azokat is, akik Borkai csikólátása idején hajlandók voltak becsukott szemmel, befogott orral szavazni a hazug rendszer által felkínált alternatívára. Most Manci néni nem fogja megmásítani az Orbánnak adott kézcsókját, de egy pillanatra megremeghet a keze, amikor a persely fölé hajol. És amikor eljön a pillanat, talán hezitálni is hajlandó lesz. Az ellenzéki pártok, melyek évtizedes restségben vannak, és sem a Demeter-, sem a Szájer-ügy politikai lehetőségét nem nagyon tudták kiaknázni, a választó emlékezetében jobban bízhatnak, mint saját magukban. Annak idején egy kiflicsücsök is segített (ld. Selmeczi Gabriella) Orbánra emlékezni. Most Borkai, Kaleta, (a köznépet alig elérő) Demeter és Szájer ügye is segíthet a romlott rendszer megbuktatásában.

Az Európai Unióból való kilépés zavart ötletével is foglalkozzunk!

Ez a járványvédekezéssel felsült, összevissza kapkodó Minielnök szokásos trükkje volt. Rágja a nép szorgalmasan, de hát tudjuk, hogy a kilépéshez a magyaremberek népszavazása kell, amit a Karamella bajnokának kötelező elfogadni. Minden más eset a véres polgárháború veszélyeit rejti. Tudnunk kell, hogy a diktatúrát a demokráciával keverő hibrid rendszerben élünk, melyben jelenleg az akadályozza az elitet az állami terror bevezetésében, hogy az Európai Unió (és a NATO) tagjai vagyunk. Ez véd bennünket jelenleg a legjobban Orbántól és a lehetséges elszámoltatást elkerülni igyekvő népes bandától. Jogilag. Hogy aztán mire megyünk ezzel a védelemmel, nem lehet előre megmondani. A magyar értelmiség, amely elől a NER módszeresen szívta el a levegőt, jó évtizede azzal küzd, hogy definiálni igyekszik az Orbán-rendszert. Ami érthető, csak azzal szemben lehet fellépni, amiről tudjuk, hogy pontosan mi. A gond, hogy a rendszer nem kívánja magát definiálni, erőszakra hajt. Egyelőre sajtóval, jogi csűrcsavarral (az apa férfi stb.), hogy azután mi következik, fantázia kérdése. A megmagyarázhatatlan NER és az illiberátus még nem fejezte be a menetelést. Lézer Jani, akinek a jelek szerint volnának még hatalmi aspirációi, előállt a külföldi áruházláncok elűzésének ötletével. Az államszocialista, rekvirálós idők a járvány okozta összeomlásban könnyen bekövetkezhetnek. És akkor, amikor nagyon nagy baj lesz, az ereszcsatornába kapaszkodó Szájer ügye – melyen most önfeledten, harsányan röhögött a járvány által gyötört ország – halvány emlékfoszlány lesz.

Meztelen dráma

Ami egyébként magánügy, szóra sem érdemes, mondják többen, egy ember nemi orientációja nem tartozik a nyilvánosságra. Biztos így van, készséggel elfogadom. De én egy olyan meztelen hátizsákos politikust látok az ereszcsatornán, aki segített jogfosztottá tenni a melegeket, és részt vett a hazug rendszer jogi megalapozásában. Az Orbán-rendszer bukásának metaforája lesz a Szájer-ügy. Amibe mindnyájan belenyekkenünk.

Lábjegyzet a koronáról és a holtakról

A tízmilliós Magyarországon kétszer annyi a járványhalott, mint a húszmilliós New York államban. Tavasszal el voltunk szörnyülködve, és nyakig behúzódtunk otthonainkba, amikor láttuk a lombardiai adatokat: naponta ezer ember halt meg a hatvanmilliós Olaszországban. A mi kétszázas napi veszteséglistánk ezt most már messze túlszárnyalja. De nincs baj, szajkózza az adatok összekavarására szegődtetett Nyunyóka, mert már itt a vakcina a látóhatáron, és megint előjött a plátó (ezúttal Szlávik doktortól) a járványhullám tetőzésének beharangozására. Közben fönn a Karamellában elbarikádozzák a Minit, nehogy a közelébe lehessen menni. A Facebook-on kormányzó Orbán fotót tesz ki az oldalára, cipőcskék láthatók rajta, Felkészültünk!, írja az államhatalom egyszemélyes letéteményese. Jöhet a Mikulás. Ez volt a 49-es hét, várom a szintén gyászos 50-est.

Városi Kurír