Az orbánmagyar trumpizmus

Posted by

 jotunder 

Steven Levitt és Stephen J.Dubner a Freakonomicsban vizsgálták azt, hogy a drogelosztóhálózatokban miért vállalnak irreálisnak tűnő kockázatot a foot-soldierek meglepően csekély javadalmazásért. Közgazdaságtani szempontból ez a McDonalds alkalmazotti struktúrájára emlékeztet. Rendkívül alacsonyak a fizetések, de az egész iparágnak van egy lottó jellege, aki bírja és marad, az kihúzhat egy komolyabb boltvezetői állást, ahogy a mezei pusherből is lehet local boss, ha túléli és szerencséje van. A legtöbb munkahelyen a legalsó és a középréteg között sokkal kisebb a különbség.

A 888.hu vagy a manifeszt kreténekből verbuvált reaktor.hu nem fizet sokat, szerintem a Mandiner  görögje (egy görög szélsőjobboldali “intézet” orbánista baromságait szokta terjeszteni) nem keresi meg egy Aldi pénztáros fizetését, de a KESMA-ban elég magasra lehet törni.

 Nyilván nem véletlen, hogy valakik megtalálták Oláh Gellért pártizedmásodperces majdnemkarlendítését, vagy a teljesen debilnek tűnő exmandineres Szalma György horogkeresztes indiai karkőtőjét, mely epizódok mindkettőjük számára ereszcsatorna értékűek voltak. Simán felnyomják egymást az orbánista pusherek, dealerek, foot-soldierek.

Nehezen hiszem el, hogy a reaktor.hu-s csajszi tényleg annyira debil, hogy elhiszi azt a venezuelai kapcsolatos konteót, ami Rudy Giulianinak is sok volt. Itt nagyon komoly verseny van a pénzért, Tóth Bíró Zsófia Szilvay akar lenni, Szilvay Megadja, Megadja Békés, Békés pedig Szánthó Miklós. Havi kétmilló nettóról szól ez a történet. És hát van élet a kétmillió felett, a brancsban nincs felső határ.

A nemzeti bokrétás trumpizmus  nem Donald Trumpról szól.  Ez pont olyan, mint amikor valakinek egy local boss vagy egy komolyabb enforcer státuszért meg kell ölni egy random járókelőt. A feltétlen lojalitást bizonyítani kell. A QAnon retweet, a Newsmax állatságokról szóló kisszínes alkalmat ad arra, hogy a foot-soldier kinyilváníthassa feltétlen hűségét Orbán felé. Orbánabbnak kell lenni Orbánnál, ha nem is a Viktornál, de legalább a Balázsnál, Gulyás Gerinél.

Itt azt kell komoly arccal elfogadni, hogy az egyetemi végzettség nélküli, lehetőleg déli, evangelical Christian, fegyvermeleg, anti-abortion, pro-death gyalogos a jókonzervatív. MAGA sapi, Alex Jones kitűző, számoljanak újra minden szavazatot 1884 óta. Magyarországon ez teljesen értelmezhetetlen, nincs szabad fegyvertartás, legális az abortusz, nincs halálbünti, Németh Sanyi bá meetingjein szokott nyelveken szólni az amúgy nem kicsit hülye ex-szadeszes Hack professzor úr, Magyarország szordínóban vallásos, ha egyáltalán. Orbán nyilván nem hisz semmiben, a családi majorságon, kőbányán, kedvenc mészárosa nevére bejegyzett svájci bankszámlákon és horvátországi középhegységeken kívül. Ja, beszél róla. Ahogy DJ Jeszy beszél arról, hogy elcsalták a választást Pennsylvaniában, mert több tanú látta, ahogy éppen csalják, nagy piros csalás volt, kis fekete pöttyökkel és kéménnyel a tetején.

A magyar “konzervativizmus” lényege az, hogy tetszőleges mennyiségű férfit, nőt, kiskorút és vombatot kúrhatsz seggbe, csak ne kerülj be vele a lapokba. Mert akkor hirtelen értékrend lesz, meg elfajzás.  Trump főleg nőket kúrt meg, nagyon sokat, és abszolút nyilvánosan, tudjuk azt is, hogy milyen pornószínésznőket kedvel, ő aztán megragadta a pinát, de Steven Bannon (aki azért most nagyon gyúr ez elnöki kegyelemre, de az erősen kétesélyes, és anélkül súlyos böri lesz a vége) látott benne fantáziát.

Orbán számára Trump felemelkedése az anything goes populizmus életképességének bizonyítéka volt, bukása pedig olyasmire emlékezteti, amire ő nem nagyon szeret emlékeztetve lenni. És ekkor jön a képbe a pusher, a dealer és a foot-soldier, aki felépít egy olyan alternatív univerzumot, amelyben ha Orbán nem is, de a facebookorbánisták, Bayer-show nézi mucikák még pár hétig jól érezhetik magukat.

Soros migránsokat akar betelepíteni Tápiószecsőre, Gyurcsány szemek százait lőtte ki saját kezével, Biden pedig elveszítette a választást (azt nem értem, hogy miért nem a Soros csalta el neki a választást, az lenne a logikus, nem?). És aki ezt a baromságot a leghitelesebben tudja nyomatni az előléphet felelős szerkesztővé, elemzővé, Mrázzá, Kiszelyvé és ki tudja egyszer, ha sikerül egy életet végig egyetemi tanárkodni értékelhető tudományos eredmények nélkül, akár Lánczi Bubu bácsivá is.

Trump meg elbohóckodik még egy kicsit, ő nem player ebben a sztoriban.

https://orulunkvincent.blog.hu/