Másodosztályú emberekké degradál minket a Szájer által is képviselt politika

Posted by
 Kiss Dániel
>Meleg férfiként kicsit zavarban vagyok Szájer József brüsszeli lebukása miatt. Elég ismeretlen számomra a helyzete, több szempontból is. Egyrészt nem érdekelnek az orgiák, a drogok még kevésbé, és ereszcsatornán sem szoktam közlekedni. Másrészt húszéves korom óta nem titkolom, ki vagyok, és sosem éltem kettős életet. Mégis van a történetének több ismerős eleme, amely könnyen elveszhet a sok mulatságos részlet között.
Az elutasítás, a gyűlölet sok meleget, biszexuálist, leszbikust rejtőzködésre késztet. Van, aki sosem mondja meg a családjának, a barátainak, hogy a saját neméhez (is) vonzódik. Van, aki otthon ugyan megmondja, viszont más arcot mutat a külvilág felé. Van, aki teljesen elfojtja az érzelmeit, megkeseredik. És van olyan is, aki kettős életet épít fel: kifelé „példás” családapának, családanyának, a hagyományos társadalom oszlopának tűnik, pedig valójában…Könnyű belegondolni, hogy az ember nem lesz vidámabb attól, ha titkolódzik vagy hazugságban él. Ha sehogysem talál boldog párkapcsolatot, frusztrálttá válhat. Ha pedig elfojtja az érzelmeit, akkor azok sokszor más formában törnek utat maguknak. Más, de nem szerencsés formában. Van, akiből a diszkrimináció kisebbrendűségi érzést vált ki, vagy önutálatot, vagy egyenesen önpusztító vagy közveszélyes viselkedési formákat.
Ahogy Rita Perintfalvi írta, az elfojtásból lesz a Gangbang-party meg a pedofília.
Ezért sajnos életszerű és logikus, hogy a titokban meleg orgián résztvevő Szájer József a nyilvánosság előtt meleggyűlölő, diszkriminatív politikát képviselt (többek között ő írta az orbáni Alaptörvény vázlatát, benne több homofób rendelkezéssel).
Nem akarom kisebbíteni a felelősségét; hiszen felnőtt ember. Elítélem a Magyarország kifosztásában, a demokratikus intézmények lebontásában, a gyűlöletkeltésben játszott szerepéért. De az már mindannyiunk feladata, hogy ne abba az irányba toljuk egyes embertársainkat, amerre Szájer elment. Remélem, a története sok mindenkit ráébreszt arra, mi a gond azzal a hozzáállással, hogy „semmi gondom sincs a melegekkel, ha négy fal között csinálják”. Amíg meleg, leszbikus vagy biszexuális honfitársainkat nem illetik meg ugyanazok a jogok, mint bárki mást, és amíg másodosztályú emberekké degradál minket a Szájer által is képviselt politika, addig borítékolható, hogy lesznek még ilyen esetek, mint az övé.
Hiszen melegnek, leszbikusnak, biszexuálisnak lenni nem bűn és nem is érdem, hanem egy adottság, amelyből jót vagy rosszat hozhatunk ki. A hátrányos megkülönböztetés megszüntetése jótétemény ugyan, de nem kiváltságot szül, hanem egyenlőséget.
Szájer József politikai pályafutásával együtt legyen vége az általa képviselt elnyomó, megosztó ideológiának is. Nyisson utat az, ami vele történt egy türelmes, befogadó Magyarország felé!