A lélek méregtelenítésének ideje

Posted by
Spitzer Gyöngyi
De ez a mostani tragikomikus Szájer ügy nem csak a hazai vizeket kavarta föl, viszont nagyon sok szinten fejti ki a hatását. Intenzív tanítás, tükör és tanulság is egyben, és még nincs vége.
Ha most beleállna, és azt mondaná, sajnálom ami történt, évek, évtizedek óta hazudtam országnak, világnak, a gyerekeimnek, embertársaimnak, még magamnak is, mert, féltem, gyáva voltam, nem tudtam elfogadni, felvállalni magam, eltorzultam, mert nem voltam képes beleállni abba, amit érzek, aki vagyok, bocsássatok meg, ezzel tudna a helyzetén segíteni.
Ha utólagosan végig venné a hazugságait, kompenzálásait, túlzásait, ártánykodását, a kirekesztésre, megbélyegzésre buzdításait, az egész gender témában tanusított álságos, torz megnyilvánulásait, és még sorolhatnám a tetteit, és ezeket revidiálná.
De ehhez erő és bátorság kell. Látva (és nem csak nézve) a feleségét, nehezen tudom elképzelni, hogy mint társ ebben támogatná őt. No de ez már az ő dolguk.
A miénk pedig legfeljebb az, hogy az ő példáján elgondolkodjunk azon, hogy mi hol nem vagyunk önazonosak, mi miben és miként mutatunk valamit, ami nem igaz. Ezért is olyan erős ez az egész történet. Ráadásul épp advent idején, ami a lélek méregtelenítésének az időszaka.
Címkép: Soma mamagésa