Haider, Strache, Finckelstein…

Posted by
Vásárhelyi Mária
>Hogy mi jár a fejemben? Hát Jörg Haider, az osztrák szélsőjobboldali párt homfób, idegengyűlölő, rasszista, Európaellenes, rendpárti elnöke, aki egész karrierjét a szexuális és nemzeti kisebbségek és bevándorlók elleni uszításra, a gyűlölet szítására építette, és aki miután egy melegbárban részegre itta magát beült az autójába és az előírt 70 helyett 140km/h sebességgel, a vérében 1.8 százalékos alkoholszinttel egy fának rohant és szörnyethalt.
És eszembe jut Strache, aki korábban éppen Haidert taszította le a pártelnöki székből, akit viszont egy ibizai villában egy magát orosz milliárdosnak kiadó nővel folytatott, és videóra vett beszélgetés buktatott le, amelyben többek között arról beszélt, hogy olyan médiabirodalomra vágyik, amilyet Orbán Viktor épített ki magának Magyarországon, és ehhez szerette volna megnyerni az álmilliárdosnő támogatását.
És erről A. Finckelstein, a Fidesz kommunikációs startégiájának atyja jut eszembe, aki rendszeresen adott jó pénzért tanácsokat homofób, antiszemita, idegengyűlölő kampányokhoz, miközben ő maga zsidószármazású volt, és férfi partnerével élt együtt és boldog családi harmóniában nevelték örökbefogadott gyermekeiket.
Ők mind annak a szellemi és politikai közösségnek a meghatározó alakjai voltak, amelyhez a fidesz is tartozik. És amely legfontosabb jellemzője a cinizmus, gyűlöletkeltés, a képmutatás, a hazugság és a magánéleti és a nyilvánosan képviselt politikai értékrend közötti átjárhatatlan szakadék miatti totális identitásvesztés és személyiségtorzulás.
Címkép: Haider halála