Olvastad?

Posted by

Fábián András
>Ezzel a kérdéssel kezdődik Gyurcsány Ferenc december 3-án kelt Facebook bejegyzése  Általában nem szoktam vitatkozni az Elnök úr állításaival, emiatt aztán sokan azt gondolják rólam, hogy egyike vagyok a hívők seregének. Tudjuk, hogy ebben a szélsőségesen megosztott társadalomban minden oldalon vannak ilyen hívők. Politikai vakok, akik csak Istent látnak az ő Istenükben és ördögöt mindenkiben, akik nem ugyanúgy imádják az ő Istenüket, mint ők teszik. Kritikátlanul. Aki bírálni meri a kinyilatkoztatást és a kinyilatkoztatót, annak annyi. Holott a kritika joga mindenkit megillet. Miképpen a kritikát is vállalnia kell annak, aki politikusnak áll, és valóban eltökét amellett, hogy emberek tömegeinek érdekeit demokratikusan képviselje. Már persze, ha komolyan gondolja, hogy az ő tevékenysége valójában érdekképviselet. Okos ember számára fontos a bírálat és mások őszinte véleménye.

Itt az idézett írás: (https://www.facebook.com/gyurcsanyf/photos/a.191029320929538/4005023359530096/?type=3&theater).

Azért nem szoktam vitatkozni Gyurcsány Ferenccel, mert annak idején nem tartottam ugyan jó miniszterelnöknek (ez egy másik dolgozat témája kellene, hogy legyen), de tisztességes embernek tartom. Az első pillanattól maximálisan azonosulni tudok azzal a programmal, amelyet ő képvisel. Az orbáni autokratikus, újfasiszta, diszkriminatív, önkényuralmi rendszer leváltása, az alkotmányos köztársaság és a demokratikus jogállam helyreállítása melletti elkötelezettsége elegendő alap ahhoz, hogy támogassam őt és a politikáját. Mindaddig persze, amíg ő és pártja következetesen megmarad ezen a vonalon.

A december keményen indult számunkra, magyar emberek számára. A regnáló miniszterelnök számára mindennél fontosabb focimeccsek, amelyek novemberben emberlaboratóriummá tették a Puskás és a Grupama „arénákat”, hozzák a napról napra növekvő „eredményeket”. Robbanásszerűen növekszik a járvány áldozatainak száma.

Természetesen ez a várható kormányzati szigorba torkollott, éjszakai kijárási tilalom, gyülekezési tilalom, az utcákon állig felfegyverzett katonai járőrök, katonai kórházparancsnokok. Szóval csupa olyan intézkedés született, amely ugyan a járványt nem fogja vissza, viszont keményen demonstrálja a kormány erőpolitikáját, biztosítja a szabad és ellenőrizhetetlen politikai mozgásteret. Mindez megtetézve Orbán és Morawiecki vétójával az Európai Tanácsban, Orbán nyakló nélküli hitelfelvételeivel és kötvénykibocsátásaival, amelyek mára már brutálisan eladósították az országot. Sorolhatnánk napestig Orbán, az állampárt és a kormány intézkedéseinek tömegét, amelyek szembe mennek a nemzeti érdekkel. A polgárnak meg, a négy fal közé bezárva, betegségtől, haláltól rettegve. hozzátartozói életéért aggódva, kisebb gondja is nagyobb annál, hogyan fosztják ki az országot és benne őt, magát a járvány leple alatt.

Ebbe a dermedt, fásult közegbe robbant be Szájer József botránya december 1-én, amely napok óta uralja a közbeszédet. Tudjuk mi történt.

Még ugyanezen a napon tettem közzé kétmondatos üzenetemet a Facebookon. „Kedves ellenzék. Ha ebben a píszí mentes társadalomban most sem tudtok megfelelően reagálni, csapjátok el a PR csapatotokat.”

Ez volt az a politika alkalom ugyanis, amely a maga spontaneitásában, mindenki számára közérthetően és minden kétséget kizáróan rávilágított a Fidesz hazug és embertelen politikájára. A pillanat, amikor szembesültek az állampárt választói azzal a ténnyel, hogy mennyire hülyének nézi és lekezeli őket Orbán és a Fidesz maffia. Ők csupán a tömény, hazug propaganda bedrogozott szavazógépezete, akiknek a nagy manipulátor bármit be tud adni, és akitől ők bármit készek készpénzként elfogadni. Ráadásul azt a készpénzt is az ő zsebükből húzzák ki és lopják el éppen. Itt volt a tehát az ellenzék nagy lehetősége a mindent elsöprő, nagy szembesítésre és leleplezésre. Még akkor is, ha tudható volt, hogy az első pillanat bénultságát totális propaganda-ellentámadás és szerecsenmosdatás fogja követni.

Ez már meg is kezdődött. Szájer nemi identitását a homofób Fidesz legdurvább szócsöve, Bayer Zsolt védte meg a lehető leghülyébb módon: Szájer neki személyesen, könnyek között (?!) vallotta meg, hogy homoszexuális, mi több, ő még azt is tudta, hogy kisfiúk miatt szeret Thaiföldre járni. Itt tartunk ma, amikor már azt is tudjuk, hogy a homoszexuális orgiák szervezője legalább nyolc másik Fideszes politikust is rendszeresen vendégül látott a szexpartikon. Többet (egyelőre!) nem mond, mert halálos (!) fenyegetéseket kapott. A játékszabályok szerint persze tudjuk, hogy rövidesen kiderülnek majd azok a nevek.

És akkor a Gyurcsány Ferenc Facebook oldalát szerkesztő és író PR „szakemberek” előállnak egy olyan megbocsátó és relativizáló poszttal, ami már-már a mártírok sorába emeli Szájer Józsefet, a Fidesz alkotmányozó oszlopát, akinek Orbán „jogállamát” köszönhetjük. Szájert, aki nem csak az alkotmányosságot tette zárójelbe Magyarországon, de a demokráciát és a köztársaságot is. Lebontotta a fékek és ellensúlyok rendszerét, államvallást vezetett be, megszüntette a szekularizációt és még sorolhatnánk a nemzet ellen elkövetett egyéb bűnöket. Az a Szájer József, aki egy melegorgiáról az ablakon át ereszkedik a mélybe, hátizsákjában egyelőre nem ismert mennyiségű és minőségű kábítószerrel. Az a Szájer, aki ezt követően hazugságok tömegét borítja rá a közvéleményre.

A DK elnökének posztja minderre úgy reagál: „Értem és egyetértek azzal, hogy a törvényeket be kell tartani. Persze. Politikusoknak méginkább. Tudom, partit nem lehet tartani, a kábítószerről nem is beszélve. De ugye világos, ezek sajnos tizenkettő egy tucat szabályok vagy törvénysértések. Láttunk már ilyet. És fogunk is még látni.”

Mintha Hidvégi Balázst hallanám: „Szájer Józsefet több mint harminc éve ismerem, nagy megdöbbenéssel és szomorúsággal hallottam ezt a tegnapi hírt. Én őt nagyra becsülöm, és tisztelem a politikai tevékenységét, ugyanakkor esendőek vagyunk mindannyian, emberek vagyunk, ő is esendő.” Istenem, hát drogos. Van ilyen és nincs is ezzel egyedül a pártban. Még a magyar politikai élet más szegmenseiben sem.

De Gyurcsány elnök úr sajtósai még rá is tesznek egy lapáttal. Felülmúlhatatlanul állnak ki a keresztyéni megbocsátás nemes eszméi mellett. Mert mi nem vagyunk olyanok! Mert mi nem olyanok vagyunk, mint Orbán, aki amikor teheti elpusztítja az ellenségét! Feledjük azt is, hogy Gyurcsány és a sátán azonos fogalmak a magyar kereszténydemokrácia szótárában! Mi a bűnben is meglátjuk az esendő embert, aki nem mellesleg 30 éve árt a hazájának, ahol csak lehet, és súlyos kockázatot jelent a nemzet biztonságára.

Ez azonban nem elegendő ok arra, hogy megítéljük őt. „Nem mentem. De nem tagadom: védeni szeretném. Eltévedt ember. És sokan kószálnak hozzá hasonlóan. Ne bántsátok! Rossz kompromisszumot kötött. Mint sokan. Nem vele van a baj. Hanem a rendszerrel. Ami ezt csinálja az övéivel is. Ahol elvárás, hogy évtizedeken át hazudj, és akkor maradhatsz köztünk. És mi van, ha megdől a hazugság?”

Kérem, ne vegye kioktatásnak, kedves Elnök úr, de az a helyzet, hogy Szájer a rendszer maga. Ő alkotta, ha tetszik alaptörvényezte. Személyében testesíti meg azt az erkölcstelen, hazug és tolvaj közeget, amelyet ő maga hozott létre. Amely nem kímélte soha, egy pillanatra sem Önt, sem a családját, csak mert mást gondol a világról, mint ő, ők. Beleharapott abba a kézbe, és marcangolja azt az embert nap mint nap, akinek a létét és felemelkedését köszönheti. Soros Györgyre gondolok. Kíméletlenül, kegyetlenül, aljas és gyilkos módon. Az Ön pártjának az a hivatalos politikája, hogy ezt a hipokrita, álszent, gyilkos kormányt meg kell dönteni, le kell váltani. Ehelyett Ön a kiállást hiányolja a kormány részéről Szájer mellett.

Tudom, hogy van Önnek ezeknek a posztoknak a megírására egy-két saját embere. Abban azonban nem kételkedem, hogy Ön rábólint ezekre az írásokra, mielőtt megjelennek. Bizonyára ezt a posztot is meg tudja védeni és indokolni. Abban is biztos vagyok, hogy Önt a humanizmus és a jószándék motiválta. Azt azonban soha nem fogja tudni megmagyarázni nekem, hogy mi szükség van arra, hogy éppen Ön vegye ilyen formában védelmébe Orbán rendszerét, amelynek szilárd alapja Szájer József Alaptörvénye. Erre nem elég indok az, hogy „engedjük egymást szeretni”. Pláne, ha figyelembe vesszük a Btk-ba ütköző bűncselekmény mellett a Szájer-ügy pikáns részleteit is.