Meztelen videó a pornó csatornának

Posted by

Honor Jones
>Tegnap a  “The Daily,” a New York Times podcast, közzétett egy  esetet, abból a sorozatból, amely cserkészek megerőszakolásáról szól, s amelynek címe “Valami rettenetes történt” (‘Something Terrible Has Happened.”) Dave Henson, aki most 40 éves, elmesélte, hogyan erőszakolta meg 11 éves korában egy cserkészparancsnok egy sátorban. “Amit éreztem, az a fájdalom volt, meg a sötét és a rámnehezedő test súlya“. Ezután, mint mondta, nem nagyon emlékszik a gyerekkorára, csak arra, hogy “egyedül vagyok és más vagyok mint a többiek”.

Az egyik oka annak, hogy az ilyen gyerekek nem beszélnek, éppen ez az érzés. Olyan gyerek voltál, mint a többi, de mostantól más lettél. Talán a leginkább szomorú dolog az, hogy ami velük történt, több emberrel történt meg, mint azt bevalljuk magunknak.

Miközben hallgattam a történetet éppen dolgoztunk, befejeztük Nicholas Kristof vasárnapi riportjának szerkesztését a  Pornhub weboldalról. Olyan vállalatot ír le, amely  a gyermekek kizsákmányolásából profitál. Minimális lépéseket tesz a visszaélések visszaszorítása érdekében, ugyanakkor  spycam felvételeket és bosszúálló pornót, videót tárol bántalmazott nőkről és lányokról, amelyeken például azt is látni, hogy az erőszak tevők megérintik az áldozatok szemgolyóját, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy eszméletlenek.

Nicket nem téveszti meg a probléma nagysága, de vannak olyan javaslatai, amelyeket az egyik prominens pornó színésznő „őrülten ésszerűnek” nevez. Például: Ne engedjék meg azt, hogy a felhasználók minden videót letölthessenek. Ez azt jelentené, hogy amikor egy nő figyelmezteti az oldalt, hogy megtiltja megosztani azt a videót, amely gyermekkorában készült, mikor szexuális célú emberkereskedelem áldozata volt, akkor, a videót törölni kell, mielőtt több ezer férfi rátölti azt a számítógépére.

Az egyik kérdés, amelyet alaposan megvitattunk a szerkesztési folyamat során, az volt, hogy mennyire direkt kereső szavakat használjunk azzal összefüggésben, hogy a felhasználók ennek révén megkerülhetik a webhely korlátozott kontrollját.. Természetesen nem akartuk megkönnyíteni az emberek számára a tartalom megtalálását. De ez már amúgyis könnyű – ez Nick riportjának lényege. Azt is elmondta, hogy a Pornhub hajlamos gyorsan cselekedni, amikor a  nyilvánosságra kerülnek ezek a kiskapuk, és valószínűleg blokkolna is minden  említett kereső szót. „Bár megértem az aggodalmukat – mondta nekem -, azt hiszem, ez az egyetlen módja (a kereső szavakkal történő kisérletezés) annak, hogy a Pornhub kezelje ezt a problémát.”
Fájdalmas ezt a történetet olvasni; bizonyára fájdalmas volt megírni, és sokkal fájdalmasabb megélni azt. “Gyakran gondolok arra, hogy mi emberek mennyire rosszul bírkózunk meg a nehézségekkel” – mondta nekem Nick. “Mentális egészség. Családon belüli erőszak. Minden, aminek köze van a szexhez. És remélem, hogy bármit is gondolunk a pornóról, legalább abban állapodjunk meg , hogy 14 éves lányok életét nem szabad elrontani, amikor azok ostobán  egy meztelen videót küldenek a csatornának. ”
Megjelent a New York Times-ban