Thai szórakoztatóipar

Posted by
Ferber Katalin
>Azt mondta Bayer Zsolt, hogy neki bevallotta egy régi fideszes barátja és harcostársa, hogy azért szeret Thaiföldre járni, mert ott kisfiúk is rendelkezésre állnak.
Eddig a FB idézet. Jártam Thaiföldön, (konferencián-micsoda unalom a köbön az olvasóknak!) és szó szerint véletlenül, esti sétáim egyikén belebotlottam az egyik legnagyobb bangkongi szórakozóhely szabadtéri “látványosságába”. Kislányok, 12-13 évesek, kisfiúk 12-13 évesek. A szórakoztatóipar hősei.
Egy náluk idősebb huszonéves hölggyel beszélgetni kezdtem. Elitéli a gyerekeket ugye? – mosolygott rám kissé gúnyosan. Nem, mondtam, miközben számolgattam: a közönség több mint fele jólöltözött (elegáns) japán úriember volt. Nem mertem elmondani a hölgynek, hogy a vendégeket ítélem el, mert éreztem, hogy ez kissé groteszk lenne….
Tudja, mondta a hölgy, ezek a gyerekek egyetlen hét alatt az egész család évi megélhetését összeszedik. S még csak gyerekek. Visszamennek a falujukba, és a szüleik büszkék rájuk. (Néhány perc múlva, egy másik helybelinek köszönhetően azt is megtudtam, hogy szolgáltatásaik sokkal olcsóbbak, mint másutt.) No így már értem Bayer Zsolt régi harcostársát is…..