Támadhatatlanok?

Posted by
Radnai György
>A Fidesz vezetői, prominensei, gazdasági sleppje mindent megnyert már, amit csak akart: korlátlan hatalmat, pénzt, paripát, fegyvert. Persze ez sem elég, tovább akarnak nyerni: hiszen aki nem növekszik, nem nyer tovább, az előbb utóbb lemarad és vesztes lesz. Ez a hajsza, a korlátlan és ellenőrizhetetlen gyarapodás azzal az illúzióval „verte” meg őket, hogy mára mindenfajta önkontrollt elvesztettek, óvatossági ösztöneiket kikapcsolták, gátlástalanságuk fékeveszetté vált („Mi azt csinálunk, amit akarunk!”).
Már semmire nem figyeltek és figyelnek: úgy érzik, nekik mindent szabad. Ebben erősíti őket a hazai védettségük, büntethetetlenségük, korlátozhatatlanságuk.
Szájer József Belgiumban lebukott: tetten érték. Törvényt sértett. Nem egyet, többet: drog volt a táskájában, többedmagával tartózkodott zárt helyen, mint az engedélyezett. Ugyanakkor hazudott is, amikor lemondását nem a valódi indokkal magyarázta. Ez nem példa nélküli a NER-ben.
Egyébként a magánéletében azt csinál, amit akar.
Ő, a Fidesz egyik alapítója, emblematikus vezetője, az EP-ben a Fidesz frakció vezetője, s nem utolsósorban a gránitszilárdságú alaptörvény megalkotója.
Most lebukott, róla és vele kapcsolatban a Fidesz most is ugyanazt a propagandát folytatja, amit eddig: semmi megbánást nem mutat, elhallgat, félinformációkat mond, álhíreket terjeszt, nem önt tiszta vizet a pohárba.
Mert nem tanultak az előzményekből, mert támadhatatlannak érzik magukat.
De ez a történet már nem róluk szól…
**

Tíz mondat a Borkai-ügyről

Ez nem Borkai-ügy, ez a városvezetés fideszes modellje. (Karácsony Gergely zuglói polgármester, az ellenzék közös budapesti főpolgármester-jelöltje, Népszava, 2019. október 11.)

A Borkai-ügy azért volt hatékony, mert a pornó volt a kapu, amelyen keresztül el lehetett mesélni egy történetet a Fidesz-elitről. (G. Fodor Gábor politológus, 888.hu, 2019. október 15.)

A Borkai-ügyet nem sikerült „buborékban” tartani, a hír rengeteg emberhez eljutott. (Juhász Attila politológus, Népszava, 2019. október 15.)

A Borkai-ügy károkozása nem Győrött mutatkozott meg, hanem Pécsett, Pesten, Tatabányán. (Farkas Örs politológus, 2019. október 15.)

A Borkai-ügy fellázította az embereket. (Jeszenszky Zsolt publicista, Hír TV, 2019. október 17.)

Mintha ráhúznák a Borkai-ügyet a választási vereségre. (Hiller István szocialista politikus, ATV, 2019. október 18.)

A Borkai-üggyel veszítette el a Fidesz a politikai szüzességét. (Komlódi Gábor ügyvéd, ATV, 2019. október 22.)

Borkai ügye nem az egész Fideszt jeleníti meg, de föllebbentette a fátylat az egészről is. (Pápai Gábor karikaturista, Facebook.com, 2019. október 26.)

A konzervatív szavazóbázis nehezebben bocsát meg egy ilyen ügyet a saját embereinek, mint a liberálisok. (Tarlós István volt budapesti főpolgármester, Magyar Hang, 2019. november 22.)

Amit lehetett, azt az ellenzék, illetve a NER-kritikus média kihozta a Borkai-ügyből. (Papp László Tamás publicista, Azonnali.hu, 2020. január 28.)

Szerkesztette: Zöldi László

Címkép: Halász Géza GIF