Orbán: sokkal jobban járnak azok, akik kilépnek az unióból

Posted by

A miniszterelnök zanzásítva. Ennyi a lényeg a pénteki monológból.

  1. Elővette ismét a migráns mantrát

Az EU 34 millió migránsnak akar lakást, szociális segélyt, állampolgárságot, szavazati jogot adni, ami maga a Soros-terv. A mostani intézkedések, próbálkozások középpontjában az áll, hogy rákényszerítsék Magyarországot és Lengyelországot, hogy bevándorlókat fogadjon be. Az biztos, hogy ha a baloldal 35 millió migránsnak ad szavazati jogot, akkor sokáig számíthatnak ezeknek a bevándorlóknak a szavazatára. Azt is lehet látni, hogy a magyar baloldal is ezt szeretné megvalósítani Magyarországon. A migránsokkal a baloldal nyerni, az ország viszont veszíteni fog, hiszen a migránsok alapjaiban alakítanák át a teljes európai és magyar kultúrát. Nettó hazugság.

2. Inti a lengyeleket, hiszen volt egy közös nyilatkozat

Az európai uniós országok többsége úgy véli, hogy a koronavírus okozta válság megsegítésére létrehozott támogatási alapot, a költségvetést és a jogállamisági vitát egyszerre kell tárgyalni. Magyarország ezzel nem ért egyet, a magyar kormány ragaszkodik ahhoz, hogy külön kell ezeket tárgyalni –A lengyelek sem állhatnak el a vétótól, mert a két ország közös nyilatkozatot adott ki, amiben leszögezték, hogy egymást támogatják, és nem fogadnak el olyan egyezményt, amely Lengyelországot vagy Magyarországot bármilyen szinten rosszul érinti. Nettó  aggodalom.

4. A briteknek igazuk volt, hogy kiléptek
A britek csapást mértek az unióra. Hiába hangoztatta az unió, hogy meggyengültek a kilépéssel. Azzal, hogy már az Egyesült Királyságban pár héten belül elkezdik az oltásokat, bebizonyították azt, hogy sokkal jobban járnak azok, akik kilépnek az unióból. Bebizonyosodott, hogy míg az unióban a politikusok politikai vitákat folytatnak, egymást támadják, akár a jogállamiság kérdésével is, addig az unión kívüliek hatékonyan védik meg polgáraikat azáltal, hogy a tényleges problémákra fókuszálnak. Nettó baromság.