Orbán a falvédőn

Posted by
Juszt László
>Bár korábban azt állította, hogy “azt fogjuk tenni, amit a lengyelek”, – szokás szerint ma meg az ellenkezőjét mondta:
“A helyreállítást és költségvetést le kell választani a politikai kérdésekről. Nem most jöttünk le a falvédőről” – tette hozzá.
Én meg azt mondom, hogy valóban, ő még le sem jött a falvédőről. Másrészről megint Hofinak van igaza, mert Orbán “kitartó munkával létrehozta a visegrádi egyeket”.
“Őmiattuk nem lesz pénz, nem mi miattunk” – utalt Orbán azokra a tagállamokra, amelyek össze akarják kapcsolni a költségvetést a jogállamisági feltételekkel, tehát minden más országra Magyarországon kívül.
Ez az ember beleőrült a rablásba, illetve a leleplezéstől való félelembe.
“Látjuk, hogy mire megy ki a játék, bevándorlókat akarnak rákényszeríteni Európára, ezt Magyarország elutasítja.”
Mi van?… Ezek a szerencsétlen hülyék nem hagyják, hogy megvédje őket a mi kis utcai harcosunk? Huszonöt ország összebeszélt, hogy mindannyian hülyék leszünk? Így azután csak Orbán maradt helikopter?
Erre, vagy a félelmetesen alulinformáltságra utal egy másik ma reggeli megjegyzése is, ugyanis arra jutott, – az angolokra utalva – hogy az hamarabb meg tudja óvni a lakosságát és gyorsabban tud lépéseket hozni, aki nincs benne az unióban. “Nagy-Britannia megkapta a vakcinákat a Pfizer és a BioNTech vállalatoktól, és elkezdi az oltást, pedig Magyarország is rendelt belőle. Most olyan rosszul jártak, hogy kiléptek az unióból?” – kérdezi.
Az angolok már lefolytatták a hazai engedélyeztetési eljárást. Csak titkolja Orbán, hogy nálunk is lefolyt az engedélyeztetési eljárás, vagy meg sem történt? Mert ha nem történt meg, akkor ez megint egy ócska duma…
És még egy apróság. Honnan veszi, hogy ki a tulajdonosa a vakcina gyártóknak? Miután tőzsdei cégről van szó, akár a egy londoni, esetleg egy pekingi, vagy végső soron még egy felcsuti is lehet a tulajdonos…