KI az, aki menekül a hatóság elől?

Posted by
Varga István
>Akkor most tisztázzunk valamit.
Nekem semmi bajom nincs önmagában azzal, hogy Deutsch Tamásnak viszonya volt a titkárnőjével. Ez teljesen rendben van, váljék egészségére! Ettől persze még Deutschot utálom, esetleg irigylem is a dologért, de nem találok benne erkölcsi kifogásolni valót.
Hasonló a helyzet azzal, hogy Borkai időről időre kurvákkal töltötte az idejét, és még azzal sem, hogy ezt Horvátországban tette. Ha erre volt szüksége, tegye, engem nem zavar.
Éppen így az sem zavar, hogy Szájer részt vett egy orgián, mint ahogy az sem, hogy ebben döntően férfiak vettek részt. Nem érdekel, hogy ő mit és kikkel élvez, még az sem, hogy hányadmagával teszi ezt.
No de: mindezek a fideszes “urak” fennen hirdetik az ún. “keresztény erkölcs” felsőbbrendűségét, sőt, hazánkra nézve kötelező jellegét. Emellett elítélik a homoszexualitást. Sőt, rendszeresen beszélnek a család szentségéről, és a családba nem számítják bele az egyneműek szerelmi kapcsolatát – de nagyon nem!
Namármost: ezek önmagukban is egytől egyig ostobaságok és ocsmányságok, ez nem vitás. De ha mindezeket összevetjük eme három politikus fentebb említett cseleledeteivel, akkor ugyebár már erkölcsileg sincs minden rendben, és akkor még finoman fogalmaztam.
És ehhez még járul egy s más, legalábbis kettejük esetében. Deutschról ugyanis nem tudok egyebet ez ügyben, de társairól annál inkább.
Borkai esetében súlyosbító tényező az, hogy tudhatóan egy korrupt gazember. Egészen konkrétan pedig ebben az ügyben az, hogy szexuális célú kiruccanásait közpénzből finanszírozta.
Szájerrel más a helyzet. Oké, ott volt a buliban. Jól érezte magát, rendben van. Nőkkel vagy férfiakkal, ez sem izgat. Ha esetleg drogozott, váljék egészségére ez is! De annak, hogy, mint ahogy ő maga bevallotta, menekülnie kellett a hatóságok elől, csak van valami oka. Ha menekült, nyilván törvényt szegett. Egy magyar EP-képviselő! Ugye jól gondolom, hogy itt valami nincs rendben?
Jó, jó, tudom, hogy ennek az egésznek Soros és Gyurcsány az oka, no de mégis…