Tíz mondat a Szájer-ügyről

Posted by

A magas erkölcsiség addig tart, amíg meg nem érinti a saját tábort. (Németh Péter újságíró, HírKlikk.hu, 2020. december 1.)

Szájer József tragikomikus történetével nem az a baj, hogy lengett-e szivárványos zászló aházibuli” helyszínén, hanem hogy tágra nyílt az olló a szavak és a tettek között. (Józing Antal szombathelyi újságíró, Nyugat.hu, 2020. december 1.)

A következő néhány évben a magyar alkotmány említésekor egy hangulatosan bevilágított lebuj jut majd eszünkbe. (Bede Márton újságíró, 444.hu, 2020. december 1.)

Egyik nap Gestapót emlegettek, másnap gázkamrát, most pedig brüsszeli első emberetek csúszik lefelé az ereszen. (Lendvai Ildikó szocialista politikus a Fidesz-politikusokhoz, Faceboo.com, 2020. december 1.)

Borkai-Kaleta-Szájer. Ezek az emberek a szőnyeget húzták ki a pártjuk alól, az elvi alapokat ásták alá. (Szele Tamás újságíró, Forgókínpad,blog, 2020. december 2.)

Még egy Borkai- vagy Szájer-affér nem biztos, hogy lábon kihordható. (Pilhál Tamás újságíró, PestiSrácok.hu, 2020. december 2.)

A tét itt már nem Szájer komolyságának megőrzése, hanem az általa is alapított Fideszé.(Lakner Zoltán politológus, Jelen.hu, 2020. december 2.)

Hogyan lehet most brüsszelezni, alkotmányt módosítani, családmodellről beszélni,miközben minden mondat felidézi majd a múlt pénteki „házibulit”. (Török Gábor politológus, Index.hu, 2020. december 2.)

A rezsim egyik megalapozójának kirobbantásához a közéletből egy ereszcsatornaalkalmasabb volt, mint a teljes magyar ellenzék tíz éve. (Béndek Péter publicista, 1000leütés.blog, 2020. december 2.)

Amit Szájer József képviselőtársunk tett, az a mi politikai közösségünk értékrendjébe nem fér bele. (Orbán Viktor miniszterelnök, Fidesz-politikus, Magyar Nemzet Online, 2020. december 2.)

Szerkesztette: Zöldi László