A kezdet

Posted by
Iván Gizella
>Micsoda álságos, képmutató világ, amiben élünk. Mindenki más arcát mutatja, mindenki hazudik. A férj a feleségnek, a feleség a férjnek, amikor kibújik az ágyból és a szeretőjéhez oson. Hazudik a média, a párt, a pártok, miniszter, a miniszterelnök, a képviselő. Ja igen, hazudik a tükör is, mert azt akarja elhitetni, hogy szépek, okosak vagytok lelkecskéim, nem fogtok lebukni. Ilyen a világ. Ilyen? Dehogy!
Amikor Szájer József uniós képviselő tizenhat év hazugságban fetrengés után lemondott, én már sejtettem, hogy nagyobb a baj. Nem holmi fáradtságról van itt szó. Hiszen évtizedek óta rebesgették, sokan tudták, hogy meleg, sőt, csúnyábbakat is meséltek róla, persze csak úgy, hogy azért ne tudj róla, de hidd el igaz.
S ha meleg, amit nem vállal fel és egy asszony szoknyájával, sőt családdal takargatja, akkor bizony zsarolható. Tudták ezt Brüsszelben is, ne legyenek kétségeink. Biztos filmek is készültek róla nem egyszer a légyottjain, s gyűltek a bizonyítékok, amit majd fel lehet használni. Ez a titkosszolgálatok dolga és természete. Figyelni, dokumentálni és amikor kell, lépni.
Tizennégy éve ül kint Szájer és eddig senki nem zsarolta meg, legalábbis nem lett belőle ügy. Ez csak egyet jelent, békén hagyták. Mint a többi meleg képviselőt is, akik kint élnek és dolgoznak. S nem is fognak szólni semmit továbbra sem, mert nincs melegellenesség Brüsszelben. Nem úgy, mint idehaza.
Azt nem tudom, Szájer hogy élte meg ezt a kettősséget, mert azt gondolom, ebbe a skizofrén állapotba bele is lehet bolondulni. Az is lehet, hogy már annyira elfásult, vagy azonosult a neresek mindent megengedhetünk magunknak, mert mi vagyunk a királyok elvével, hogy eszébe sem jutott bánkódni saját helyzetén.
Azt sem tudom, hogy a felesége és a gyerekei, akik szintén biztos tudtak mindenről, hogy élhetik ezt meg. De megmondom őszintén, nem is érdekel. Az a nő, aki asszisztál ehhez évtizedeken keresztül, maga is zsarolható és ezt tudja is, nem érdemel sajnálatot.
Nem, nem vagyok kegyetlen, csak őszinte.
Sokat törtem a fejem, miért pont most bukott meg a nagytiszteletű eresz akrobata. Miért pont most, amikor a magyar kormány feje lengyel testvérével karöltve vétót lenget. Véletlen lehet? Talán. Azt nem gondolom, hogy az unió ilyen lebuktatási módszerhez folyamodik, azt inkább el tudom képzelni, hogy bármely ország, vagy annak titkosszolgálata, amelyet érzékenyen érint a vétó és Orbán folyamatos akadékoskodása, segített be egy kicsit elindítani a lavinát. Persze az is lehet, tényleg csak a dühös szomszédok unták meg a karantén alatti unga bunga, vagy milyen partit. A Fidesz, vagyis a magyar kormánypárt akkor sem lehet nyugodt. Ki kell mondani, rajtuk röhög a fél ország és a fél világ. Ez a politikában a halál előszele.
S azt tudnunk kell, ez csak a kezdet.
Címkép: Halász Géza, Zuhanás