A Gondviselés a segítségére sietett

Posted by
Szent-Iványi István
>Harminc éve ismerem őt. Sokáig közös volt az utunk. Magyarország sikeres EU-csatlakozásáért és integrációjáért együtt küzdöttünk, jó ideig a nemzetközi politikában is együtt képviseltük a magyar szabadelvűséget. Én követtem őt az Országgyűlés Európai Integrációs Bizottságának elnöki székében, de együtt dolgoztunk az európai alkotmányt kidolgozni hivatott Konventben és együtt lettünk hazánk első EP képviselői is. Nagyra tartottam szakmai felkészültségét, tudását, műveltségét, még akkor is, amikor politikailag már teljesen szétváltak útjaink.
Nem tudom részvétlenül nézni azt, ami vele történik. Szájer elmúlt időszakban tanusított szerepvállalásával kapcsolatban nagyon kritikus vagyok, de akkor sem gondolom, hogy ezt a méltánytalan bukást megérdemelte volna. Most bizonyosan nagyon nehéz neki és a megérdemelt kritikán túl jócskán részesül igaztalan vagy túlzó vádakban, becsmérlő, gyalázkodó állításokban is. Azt gondolom, hogy a bírálatra igen, a gyalázkodásra és megalázásra a botlás ellenére sem szolgált rá.
Ugyanakkor azt remélem, hogy ez a mostani bukás minden kín és szenvedés ellenére a Gondviselés ajándéka számára.
Most egy új, sokkal jobb és boldogabb élet kapuján léphet át. Nem kell többé hazugságban élnie, rejtőzködnie, hanem végre valódi önmaga lehet és teljes életet élhet. Felszabadul attól a nyomástól, hogy egy olyan hatalmat szolgál, amivel – ha még az az ember, akit megismertem egykor – bizonyosan egyre kevésbé tudott azonosulni és egyetérteni. Erre az új, hozzá méltó kezdetre önmagától láthatóan nem volt ereje, ezért a Gondviselés a segítségére sietett. Remélem, hogy ezt az alkalmat meg tudja ragadni. Ha igen, akkor sok örömet és boldogságot kívánok neki ebben az új, a korábbinál mindenképpen szebb és igazabb életben! Jóska, nagyon sok erőt kívánok Neked ehhez az új élethez.
Címkép: Szent-Iványi István