Uccu, irány Kelet!

Posted by

Kőszeg Ferenc
>”A liberárják most a lengyeleket és a magyarokat akarják kizáratni abból a politikai közösségből, aminek tagjaiként még vannak jogaink” – írja Demeter Szilárd. De miért kell őket kizáratni? Ha nem tetszik az unió, ki lehet lépni. Hiszen nyilvánvaló, hogy Orbán csak a baksisért akar benn maradni.

Az Európai Unió nem a szocialista országok közössége, nem a Habsburg birodalom, innen ki lehet lépni. 1790-ben például a Diétán összegyúlt nemesek egy része ki akart lépni a birodalomból Jogos volt a felháborodásuk, Mária Terézia például betiltotta a kínvallatást, II. József útját állta az emberevéssel vádolt cigányok tömeges kivégzésének – igaz magyar ember nem tűrheti el szabadságának efféle korlátozását. Fel is ajánlották Szent István koronáját Karl August weimari hercegnek. Neki azonban szerencsére volt egy jó haverja, úgy hívták, hogy Goethe János Farkas. – Karcsikám – mondta a hercegnak – minek neked az a korona? Ezekkel a magyarokkal csak gond van. Kínlódjanak velük a bécsiek.

A herceg hallgatott a barátjára. Különben is az osztrákok meg a poroszok kibékültek közben, az uralomváltást senki nem támogatta. De most szabad a vásár. Demetek Szilárdnak nem kell nyafognia: mehetünk Isten hírivel. Soros gázkamrája nem kényszer. Uccu kifelé: mindkét régi elnyomónk, a török meg az orosz tárt karokkal vár.

Címkép: Békési Joe Erdogan