Tíz mondat az antiszemitákról

Posted by

Liberális demokráciában szégyen antiszemitának lenni. (Konrád György író, Népszabadság, 1990. március 3.)

Nem arról van szó, hogy a zsidók tehetségesebbek, mint a nem zsidók, hanem hogy tehetségesebbek, mint az antiszemiták. A tehetséges nem zsidónak nincs szüksége az antiszemitizmusra. (Szabó Miklós történész, 168 Óra, 1997. április 8.)

Magyar antiszemita: olyan személy, aki magyar, antiszemita, és nem tartja magát antiszemitának. (Ujlaky István tanár, Népszava, 2012. március 23.)

Antiszemitizmust nem enged magához a kormány, csak antiszemitákat. (Gerő András történész, ATV, 2012. május 30.)

Orbánnak elég egyszerűen csak sorosoznia, mert az antiszemitizmus vádja nélkül is képes antiszemita érzelmeket kelteni. (Bruck András író, Facebook.com, 2017. október 3.)

Akkoriban tudatosan játszottunk rá a rasszista, antiszemita érzésekre. (Gyöngyösi Márton Jobbik-politikus, Válaszonline.hu, 2019. február 19.)

A sorosozásnak vannak, az emlékezetes Soros-plakátoknak voltak antiszemita felhangjai. (Kabai Domokos Lajos újságíró, Bekiáltás.blog, 2020. november 29.)

Ez egy nettő antiszemita írás. (Heisler András, a Mazsihisz elnöke Demeter Szilárd sorosozó jegyzetéről, ATV, 2020. november 29.)

Ha Soros nevét a nyilvánosság előtt összekapcsolják az auschwitzi gázkamrákkal és az Európai Unióval, mindazokban, akik hajlamosak az antiszemita előítéletekre, máris tudatosul a „zsidó veszély” kényszerképzete. (Pelle János történész, Neokohn.hu, 2020. november 30.)

A Fidesz egyszerre filoszemita és antiszemita. (Kunhalmi Ágnes szocialista politikus, ATV, 2020. november 30.)

Szerkesztette: Zöldi László