Merénylet az Isten ellen

Posted by
Gellért András
>- Jó estét kívánok, Önök a Napi Valóságot látják! Esti hírösszefoglalónkat egy döbbenetes riporttal kezdjük. Arra figyelmeztetjük, arra kérjük nézőinket, ennek ismeretében szavazzanak majd! Amit látni fognak, az emberiség történetében példa nélküli gaztett, elkövetője a többszörös visszaesőnek számító pártkufár, Őszöd botrányhőse, a gumilövedékes rém, nevét a most elkövetett bűne miatt soha nem mondjuk ki többé, mint ahogy kegyelmet sem kaphat soha! Ismétlem, soha! Csak erős idegzetű nézőink maradjanak a készülék előtt, mert indítjuk kollégánk helyszíni beszámolóját.
– Itt állok a sivatagban, Hóreb közelében, pontosan azon a helyen, ahol a felkavaró, minden emberi jó ízlést megcsúfoló, szentségtöréssel felérő rettentő bűntényt elkövették. A személyiségzavaros, magát Déká Mózesnek kiadó tettes, tegnap délután itt támadt áldozatára. Az általam megszólaltatott szemtanúk szerint pokoli forróság volt akkor. Elsőként Abdul Al Farszit, utána pedig Ahmed Szaddam Wahleb-et hallják. Ne lepődjenek meg, alanyaim tökéletesen beszélnek magyarul, mindketten nálunk tanuló egyetemisták voltak egykor.
– Forróság volt, perzselt a Nap. A juhok szomjaztak, éppen vittem volna őket itatni, mikor megállt itt a Neckermann iroda busza, majd kiszállt belőle ez a gazember. Mondtam, menjen innen! Ismertem a tévéből, sejtettem, megint készül valamire. Hadarva magyarázott valamit, talán azt, hogy turista, érvényes vízuma van, de nem értettem mit akar.
– Végül elment?
– Dehogy. Azt mondta, joga van itt lenni, meg, hogy ő valami Deka, ezt nem értettem tisztán, meg hogy Mózes.
– Ahmed, ön mire emlékszik?
– Ahogy közelebb jött, kigyulladt a csipkebokor, ez a nyomorult pedig a zakóját levéve azonnal csapkodni kezdte a tüzet. Üvöltöttem, hagyja már abba, de nem állt le.
– Ekkor állítólag megpróbálta lefogni őt.
– Igen, de félrelökött. Mint egy eszelős, mindenképpen el akarta oltani. Könyörögtem neki, hogy hagyja abba és hallgassa meg mit mond a csipkebokor!
– Meghallgatta?
– Nem tudom, mert a hőségtől elájultam. De azzal, hogy az égő csipkebokrot csapkodta, Istent támadta.
Mint nézőink is láthatják, néhány helyen valóban letört a csipkebokor, ez pedig egyértelmű bizonyítéka annak, hogy Déká Mózes merényletet követett el Isten ellen. Erre nincs bocsánat. Visszadom a szót a stúdiónak.
– Köszönöm. A nap hírét látták, hallották! Ígérem, a Napi Valóság későbbi kiadásaiban bővebben is beszámolunk az esetről, minden apró részletét fetárva e borzalmas bűnténynek. Búcsúzom, szép estét kívánok minden kedves nézőnknek.