Varga Roli és az Üllői út

Posted by

Különös cikket “gyártottunk.

>Varga Rolandot, aki éveken át kihagyhatatlan volt a Ferencvárosból, de az elmúlt évben alig játszott,  most Rebrov beküldte az MTK ellen az utolsó hat percben. Utána nyilatkozott a szélső. Elmondta nem igazán jó a hangulata. Csinálja a dolgát, edz, a munkában hisz, ha nehéz is. Nem ő dönt a folytatásról.
Varga Roland – Böde Danival párban – az Üllői út legnagyobb kedvence volt. Böde már a Paksban focizik. Rebrov Vargának sem ad sok esélyt. Így látják most a szurkolók. Az Üllői129.hu véleményeiből raktuk össze ezt az írást.

2015-ben kétkedve és ellenszenvvel fogadtam, de mára az egyik kedvencem lett. Nem véletlenül, remek futballista és csapatjátékos, jó srác aki rengeteget tett a Fradiért. A tegnapi nyilatkozata után Varga Roli gólokat néztem, de nem segített szomorúságomon. Itt vagy máshol, de szorítok neki, hogy újra a régi legyen.
Rolinak rengeteget köszönhetünk, igazi Fradista, és biztos, hogy ha rendszeresen játszhatna a lelkivilága is rendben lenne, és jó játékkal hálálná meg a bizalmat. De ez a csapat már nem bírja el Roli lelkivilágának helyrerázását, bármennyire mocsok dolog is ezt kijelenteni. El kell döntenie, hogy vagy eligazol egy olyan csapatba, ahol rendszeresen játszhat, akkor még lehet az nb1 egyik meghatározó játékosa évekig, vagy itt marad, és Leóhoz hasonló pályát fut be, és ikonként vonul vissza. De ezt a döntést neki kell meghoznia
Ugyanaz jött el mint Varga esetében, mint Böde esetében. Egyszerűen Rebrov vezetésével a Fradi feljutott egy olyan szintre, ahol bizonyos régi húzóembereink már nem elegendőek ahhoz hogy a csapat tovább fejlődjön. Varga Roli végzete nem a játéktudásban van (mert az kiváló), hanem mentálisan, önbizalmilag nem éri el azt a szintet amit idén képvisel a csapat, szezon végéig szól a kontraktusa TFM szerint, valószínű vele már nem újítunk szerződést. Ha minden évben BL-t, EL-t akarunk játszani, kőkemény, kiegyensúlyozott, (akár még katonamentalitású) emberek kellenek Rebrovnak, akiket nem kell egy rosszabb forma esetén lelkizgetni, mert enélkül is kitörnek a rossz szériából. Sokat tett volna Roli karrierjén ha nem egy Dzsudzsákkal barátkozik, vagy a nem éppen munkamoráljukról híres, de a szórakozóhelyekről annál jobban ismert Busai/Jova duóval, hanem olyan mentalitású emberekkel lesz jóban mint Geri (Lovrencsics) vagy Sigi (Sigér).
Roli valamennyiünk szívébe belopta magát! Rebrov döntései mindig beigazolódnak, így nincs okunk kételkedni benne. Nyilván bajnokikon kaphatna több lehetőséget, de sérült is volt, ráadásul eredménykényszer van, így például Mak sem tud kezdeni, mert alapvetően az alapcsapatban bízik a mester.
Én remélem, nem a kondába (Debrecen) igazol, hiszen egy jó félévvel akár az EB keret közelébe is kerülhet, de nem az nb2-ből. Azt álmodtam valamelyik éjjel, hogy Gazdag lesz a következő Honvédos, aki a Fradiba igazol, így talán elcserélhetnénk rá. Mármint, ha távozik, de én nem hiszem, hogy meghatározó szerepet kaphat még a Fradiban, annál kevesebbel (nagyon helyesen) nem elégedhet meg.Érzésem szerint el kell mennie télen és el is fog.Ez az egyetlen esélye, hogy szóba kerüljön az EB csapatnál. Rettentmód igazságtalan lenne, ha az utóbbi 7-8 év (egyik) legjobb magyar szélsője mindkét EB-ről lemaradna.