Nesze neked Clooney!

Posted by
Iván Gizella
>Orbán Viktort és a brazil elnököt példaként emlegette George Clooney egy interjúban, amikor új filmje, a jövőben játszódó The Midnight Sky kapcsán a világban tapasztalható gyűlöletről beszélt. Az Oscar díjas világsztár azon nyomban megkapta a magyar kormánytól, s a lakáj médiától, hogy Soros. Vagyis Clooney azért támadja a mi igen tisztelt miniszterelnökünket, mert jóban van Soros Györggyel és családjával, s épp ezért a színész a befolyásuk alatt áll. No meg nem is ért a politikához, minek ártja magát bele. Eddig a hír.
Nesze neked Clooney. Kellett ez neked? Hát nem Soros bérenc lettél? Miért kell neked beleszólni a nagy világpolitikába, s hogy mered kritizálni annak alakítóit? Gondolom, ez járt a fejükben pár napig, de abban sem vagyok biztos, hogy már nem gondolkodott egy két csicska azon, nem hozzák be azokat a filmeket, amelyekben Clooney szerepel. Ám szépséges igazságügyi miniszterünknek eszébe jutott, hogy nem kellene egy világsztárral hadakozni, inkább magunk mellé kellene állítani. Jó taktika. S le is írta kiváló ötletét. Meg kéne hívni a nescafe kávé nagykövetét, egy igazi feketére. S itt ne gondoljon senki korrumpálásra, egy kávéval? Ugyan már. És lássuk csodát, meg is tette.
Sajnos nekem még működik a memóriám, ja s ne felejtsem, a fantáziám is. Erről a meghívásról eszembe jutott – persze ne vonjon senki párhuzamot, mert megtiltom – mikor Dennis Rodman a volt NBA sztár, a Chicago Bulls sztárja Észak-Koreába látogatott és egymásba szerettek Kim Dzsongunnal. Még az sem zavarta a Féreg becenévre hallgató észkombájnt, hogy megtudta, a diktátor, akit ő barátjának nevez, eredetileg Michael Jordant akarta meghívni, de egye fene, beérte a Féreggel is. Bizony bizony, együtt vodkáztak, a Dallas zenéjére táncoltak és ez a találkozó maga volt a tiszta szeretet. S többször meg is ismételték. Dennis, aki, s ez teljesen biztos, nem az eszéről és a politikai tájékozottságáról híresült el, még azt is képes volt elhitetni magával, hogy neki köze volt az amerikai elnök, jaj, bocsánat, a most leköszönő Trump és az észak-koreai diktátor találkozójához. Ebbe annyira beleélte magát, hogy örömében sírva is fakadt.
Nos, kedves miniszter asszony, szeretném felhívni a figyelmét, hogy Clooney az nem Rodman. Neki ugyanis van a fejében valami.
Címkép: Kim és Rodman Észak-Koreában