Tíz mondat Amerikáról

Posted by

Amerika bizonyos értelemben Európa. (Vajda Mihály filozófus, Népszabadság, 1990. április 5.)

A Szovjetunió segge után nálunk most Amerikáé a legfontosabb tényező. (Bertha Bulcsu író, A Hírlap, 1994. szeptember 17.)

Amerikában mindig az volt a varázslatos, hogy működik. (Szinetár Miklós rendező, Népszabadság, 2003. január 4.)

Amerika rémes, de működik. (Ungvári Tamás művelődéstörténész, Magyar Televízió, 2006. július 30.)

Amerikában az együttműködés a megszokott hozzáállás, itthon az ellenségeskedés. (Mezei Ferenc fizikus, Magyar Nemzet, 2012. július 14.)

A magyarok józan többsége mintha érezné, hogy a „baráti aggódás” mögött csupán Amerika nyers nagyhatalmi érdeke rejlik. (Kiszelly Zoltán politológus, Magyar Hírlap, 2014. október 25.)

Nem azt kell gondolni, hogy Amerikában mindenki megőrült. Csak a választók fele őrült meg. (Tamás Gáspár Miklós filozófus az elnökválasztásról, ATV, 2016. november 11.)

Azt tanultam meg Amerikában, hogy Isten odaadja a hajót, de ő nem fog helyetted evezni. (Téglás Zoltán rockénekes, Magyar Nemzet, 2019. április 20.)

Ha Magyarországon olyan elnöki rendszer lenne, mint Amerikában, Orbán Viktor már nem lehetne hatalmon, mert több mint nyolc éve kormányoz. (Heller Ágnes filozófus, Magyar Narancs, 2019. május 9.)

Amerika nem nézi jó szemmel, hogy Magyarország Kína egyik tartománya. (Simonyi András volt washingtoni nagykövet, Klubrádió, 2020. november 23.)

Szerkesztette: Zöldi László