Taigetosz

Posted by

Cseh Éva
Szörnyű lesz! Március 15-e óta alig mozdulok ki a lakásomból /a családom ellát mindennel/ S nagyon ritkán engedek be embereket a lakásomba – általában csak egyet – /a nemzet nagyasszonya Cecília biztos piros pontot adna, sőt ha még tudná, hogy kezet is szoktam mosni, s nincs rajtam arany keresztes nyaklánc, mint rajta – ami imádsággal a kórtól megóvna.

Szóval ennek ellenére volt egy rém álmom, miután hőn szeretett miniszterelnökünk kijelentette,egy triumvirátus orvosi kar fogja eldönteni, hogy ki kerülhessen fel a lélegeztető gépre. Azt álmodtam: felettem is döntöttek azok az orvosok, akik megszegték az esküjüket, s mint Isten rendelkeztek az élet felett. Szóval álmomban 74 évesen – az elcigarettázott tüdőmmel – én is az orvosi triumvirátus elé kerültem.

De voltak még mellettem sokan mások. Kiderült, nem a sokkal jobb állapotban lévőket mentik meg, hanem engem, hiszen még a nevem is ismerős, meg a családom az összes vagyonát képes lenne feláldozni értem. Megmentettek. S nem akartam tovább élni, hiszen mások haltak meg miattam, helyettem.

Az első gondolatom Orbán Viktor volt, aki Mengelét játszik, no meg Tajgetoszt. Bár ez utóbbinál a gyerekeket lökték le a szakadékba. (((((((((