Brit tudósok kutatása szerint

Posted by
Gaál Péter
>”Egy friss angliai kutatás alátámasztja az országos tisztifőorvos, Müller Cecília tanácsát: idén időben szerezzük be a karácsonyi ajándékokat és célirányosan vásároljunk. Egy angol tanulmány szerint ugyanis minden ötödik fertőzött járt a betegség előtt plázában vagy hipermarketben – adja hírül a Ripost.” (Origo)
Ha már Müller Cecília és a PHE mondja, akkor úgy is van. Naponta többször járok plázába, már csak azért is, mert át kell mennem rajta, ha az utca másik felére akarok jutni, tudniillik pont középre épült. Meg ott a posta, ott a bolt, ott a DM. És inkább melegben tegyek meg száz métert, mint hidegben. Nyáron ugye fordítva.
És még élek.
De az angol tanulmány! Nagyon tiszteljük Angliát. Ott kizárólag komoly dolgok készülnek. Tudományos dolgok. Egy latin ország túl bohém lenne, Németország uncsi, Amerika túl heterogén, a szlávokról inkább ne beszéljünk, de Anglia! Miről is ír még az idézett Public Health England? “Covid-19: a biztonságosabb éneklés javasolt elvei.” És hasonlókról.
Kussolni fogok a zuhany alatt. Nem mintha eddig énekeltem volna, de ki tudja. Hátha bejön valaki. A jó öreg Alfred oltári szerencséje, hogy már hatvan éve megrendezte a Psycho-t.
Sikítani végképp nem tanácsos. Mi lesz a továbbiakban, ha a gyilkos két nap múlva ágynak esik?
Tehát akkor minden fertőzött járt plázában vagy hipermarketben az előző napokban, mármint a tünetek jelentkezése előtti napokban. Pardon, minden ötödik.
És a többi négy?
Hát azok nem jártak.
Ha viszont azok az egyéb kószák, akik szintén jártak plázában, de nem fertőződtek meg, miért nem? Ezek meg miért?
Mert így jártak.
De tudok én jobbat. A DNS-vizsgálatom szerint egynegyedrészt nyugat-európai, illetve kelta vér csörgedezik az ereimben, tehát tessék engem is komolyan venni, legalább egynegyedrészt. Kutatásaim alapján rájöttem, hogy az ÖSSZES fertőzött, kivétel nélkül, járt vécén a betegsége előtt. Óvatos becslésem szerint kilencvenhét százalékuk az utcán is járt. Legalább az ötven százalékuk valamilyen tömegközlekedési eszközön, vagy útja során érintett legalább egy megállót.
Legalább nyolcvankilenc százalékuk legalább egyszer megtörölte az orrát a zsebkendőjével, melyet a legalább egy napja hordott ruhája zsebéből kotort elő azzal a kezével, amit a kifújást közvetlenül megelőző pillanatban nem fertőtlenített.
És MINDEGYIKÜK vett levegőt, mi több, azóta is vesz, ha meg nem halt, szegény.
Térjünk vissza kedves tótumfaktumunkhoz, a mi Cecíliánkhoz. “Célirányosan vásároljunk.” Vagyis ne csalinkázzunk összevissza. Már otthon vizionáljuk, hogy egészen pontosan mit akarunk, azt egészen pontosan hol találjuk, határozott léptekkel menjünk oda, ragadjuk meg (kesztyűben!!), fizessük ki (steril bankkártyával vagy alkohollal fertőtlenített telefonnal), és iszkoljunk haza. Előtte nem árt gyakorolni a lélegzetvisszatartást, fénykoromban három percig is bírtam, most már talán csak kettőig – a múltkor kipróbáltam -, de ennyi biztosan elegendő. Alekszej Molcsanov, a mélyvízi szabadtüdős merülés jelenlegi világrekordere talán háztól házig is abszolválná az egészet.
– Képzeld, Bélának milyen óriási szerencséje volt! Most derült ki, hogy megkapta a koronavírust, de tünetek nélkül átesett rajta!
– Hol derült ki?
– A proszektúrán. Tegnap halt meg májrákban.
Tehát másban is meg lehet halni, bármilyen furcsának is hat ez. Mi több, arra most némileg nagyobb esély van, így, hogy nincs szabad ágy, se orvos, mert plázalátogatókkal vannak tele a kórházak.
Na de ilyenkor gondoljanak Gabriele D’Annunzio, alias Gabriele Rapagnetta egykori olasz költőre, olyan volt ő a fasizmusnak, mint Keresztelő Szent János Jézusnak, vagy az ő eszmei nyomdokain elinduló Ducéra.
Éljenek veszélyesen. Müller Cecílián és a magyar egészségügyön igazán nem múlik.
Kérek szépen még több baromságot, ha a valódi hírek egy részét már el kell hallgatni.